Teden Karitas 2019 in 29. dobrodelni koncert Klic dobrote

Letošnji Teden Karitas bo potekal od 25. novembra 2019 do 1. decembra 2019. S Tednom Karitas bodo obeležili 29-letnico organizirane oblike delovanja Karitas v Sloveniji. V Tednu Karitas bo letos nagovarjalo geslo »Dobro iz vsakega srca« in vabilo najprej k sočutju, dobroti in h konkretni solidarnosti z ljudmi v stiski. Vsako človeško srce je zmožno dobrote in ljubezni do bližnjega, vsako človeško srce je poklicano k dobroti in jo lahko izkaže. Iz vsakega srca pa lahko pride dobra misel in želja, dobra beseda in spodbuda ter dobro delo.

V Tednu Karitas bo Slovenska karitas v sredo, 27. novembra 2019, organizirala 29. dobrodelni koncert Klic dobrote, ki bo tradicionalno potekal v dvorani Golovec v Celju s pričetkom ob 20.00. Tudi tokrat Slovenska karitas vabi, da pokažemo sočutje in solidarnost do družin v stiski ter jim podarimo svoj prispevek. Vsakodnevno se žal srečujemo s številnimi družinami in posamezniki, ki so odvisni od pomoči drugih. Družine najprej potrebujejo osnovno pomoč s hrano, plačilom položnic, kurjavo in higienskimi pripomočki.

Dobrodelni koncert in spremljajoče akcije Karitas v mesecu decembru so glavni vir za materialno pomoč na župnijskih Karitas, kjer pomoč vsako leto prejme več kot 20.000 družin v stiski.Karitas ljudem v stiski odpira vrata na 464 župnijskih Karitas, kjer se preko celega leta 11.000 prostovoljcev trudi pomagati podpirati in opogumljati ljudi v stiski.

Na nacionalni ravni bosta v Tednu Karitas potekala dva osrednja dogodka:

  • Sreda, 27. novembra 2019: romanje prostovoljcev in sodelavcev Karitas na Slomškovo Ponikvo. Pričetek romanja bo ob 11.30 z molitvijo in ob 12.00 sledi sv. maša, ki jo bo daroval predsednik Slovenske karitas nadškof msgr. Alojzij Cvikl.
  • Sreda, 27. novembra 2019: dobrodelni koncert Klic dobrote. Ob 20.00 bo dobrodelni koncert z neposrednim prenosom na TV Slovenija, Radiu Slovenija in Radiu Ognjišče. V času koncerta ter ves mesec december bomo zbirali sredstva za pomoč slovenskim družinam v stiski. Vstopnice za večerni koncert so brezplačne s prošnjo za donacijo za pomoč družinam. Na voljo so na Slovenski karitas tel: (01 300 59 60 ali info@karitas.si) in na vseh škofijskih Karitas.

Teden Karitas se konča z Nedeljo Karitas, 1. decembra 2019, ko po vseh župnijah potekajo različna praznovanja in predstavitve dela Karitas.

Na lokalni ravni bodo v Tednu Karitas župnijske Karitas pripravile naslednje dogodke, dneve odprtih vrat ter manjše koncerte. Dogodki so objavljeni na spletni strani: https://www.karitas.si/teden-karitas-25-11-do-1-12-in-klic-dobrote-2019/

 

Slovenija / Od 25. novembra do 1. decembra 2019

Preberi tudi

Papeževo sporočilo

Kristjani in družba

Slovenska karitas pomaga živeti in preživeti

Kristjani in družba

Papež bo kmalu obiskal Irak

Kristjani in družba

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme