Taborniki in skavti iz cele Evrope se izobražujejo v Kranjski Gori

Zveza tabornikov Slovenije in Združenje slovenskih katoliških skavtinj in skavtov, dve izmed največjih in najbolj dejavnih mladinskih organizacij v Sloveniji, sta združili moči in v domovino pripeljali dogodek mednarodne razsežnosti – The Academy. Tako se bodo skavtski voditelji iz celotne Evrope prvi teden v novembru družili in izobraževali v Kranjski Gori, piše v tiskovnem sporočilu tabornikov iz Slovenije.

The Academy je evropski mednarodni izobraževalni dogodek, ki vsako leto poteka v drugi državi. Organizirata ga krovni svetovni skavtski organizaciji WOSM (Svetovna organizacija skavtskega gibanja) in WAGGGS (Svetovno združenje skavtinj) v sodelovanju z nacionalnima organizacijama države gostiteljice. Tukaj se več kot 220 mladih iz 48 držav izobražuje, nadgrajuje svoje vodstvene sposobnosti in izmenjuje primere dobre prakse iz svojega okolja. Tako za tabornike kot za skavte gostiteljstvo takega dogodka pomeni veliko čast in potrditev kakovostnega dela ter hkrati velik izziv, vse pa temelji na prostovoljskem delu mlade ekipe.

Letos The Academy poteka v Kranjski Gori od 2. do 7. novembra pod geslom Look Wide oz. Glej širše, kot so to prevedli v slovenščino.

Že naš skupni ustanovitelj Lord Baden-Powell nas je pozval, naj gledamo daleč in izven okvirjev. In točno to mladi z ruticami okrog vratu počnemo vsak dan – širimo svoje znanje in dojemanje sveta, borimo se za boljši jutri in lepši svet, vse to pa prenašamo tudi na mlajše generacije. Člani naših organizacij znajo gledati širše in sprejemati drugačnost, predvsem pa iz malo naredijo ogromno.

Več informacij najdete na spletni strani dogodkaFacebook strani dogodka, sproti se bomo javljali tudi preko svojih kanalov (tabornikiskavti).

“The Academy” bo letos potekal v Kranjski Gori od 2. do 7. novembra pod geslom Look Wide oz. Glej širše

Preberi tudi

DM+, Osvežitev 2020

Mladi

Slomejci v Luksemburgu

Aktualno

Jubilejna Zlata grla 2020

Goriška

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme