ŠZ Soča z rekordnim številom mladih in novo vizualno podobo

Piše: CotJ

Sovodnje Predstavitev ekip in posodobljenega logotipa

V soboto, 11. novembra, je v občinski telovadnici v Sovodnjah ob Soči potekala predstavitev ekip, novega logotipa in nove vizualne podobe društva. Športno združenje Soča je odbojkarsko društvo z več kot štiridesetletno zgodovino, ki v zadnjih sezonah beleži stalno rast števila članov.

Letos bo v modro-rumenih barvah društva nastopilo kar 140 atletov in atletinj v devetih pokrajinskih ali deželnih prvenstvih: tedensko redno trenirajo skupine od najmlajših otrok splošne motorike (vrtca) do mladinskih in članskih ekip, tako ženskih kot moških. Športno združenje Soča skrbi za skupino splošne motorike, skupino S3, za ženska mladinska prvenstva U13 in U14, U16 in U18 ter 1. žensko divizijo. V moškem sektorju je ŠZ Soča prisotna v mladinskih prvenstvih U13 tri proti tri, U15, U19 in deželnem prvenstvu C lige. Poleg tega pa športno združenje sodeluje v projektu goriške moške in ženske odbojke z društvi ŠZ Olympia, Naš prapor, Ok Val in Arcobaleno Mavrica.

Nezanemarljivo in rekordno število članov je v svojem govoru izpostavil tudi predsednik športnega društva Igor Tomsič, ki pravi, da je dejavnost športnega združenja postala pravo zbirališče še predvsem slovenske mladine, tudi ob sobotah zvečer na tekmah moške ali ženske članske ekipe. Ob tem je pohvalil tiho, a neprecenljivo delo staršev in prostovoljnih sodelavcev, ki odbornikom pomagajo pri izpeljavi vseh prvenstev in drugih dogodkov.

Navzoče občinstvo so pozdravili župan Občine Sovodnje ob Soči Luca Pisk, predsednik medpokrajinskega odbora odbojkarske zveze Trst – Gorica Paolo Manià, ki je pozdravil tudi v imenu predsednika deželnega odbora odbojkarske zveze, in podpredsednik upravnega odbora ZKB TS GO. Vse najboljše ob začetku športne sezone pa so igralcem zaželeli tudi nekateri igralci in igralka, ki so igrali pri Soči, sedaj pa se kosajo v višjih ligah (Jan Feri in Sara Piva). Vsi so se še posebej veselili pozdrava na daljavo olimpijskega podprvaka Mateja Černica, ki je začel odbojkarsko pot prav pri Soči.

Dogodek, ki sta ga povezovala napovedovalca Anika Tosolini in Simon Cotič, je bil namenjen tudi predstavitvi novega logotipa, ki ga je pripravil domačin Ivan Persoglia. Iz želje po poenotenju grafične podobe je sedanji odbor s skupino mlajših članov društva začutil potrebo po novem in inovativnem logotipu, ki pa še vedno izhaja iz korenin društva: modro in rumeno barvo je namreč izbral prvi, žal preminuli podpredsednik društva Simon Čevdek, ki je ti dve barvi prevzel z grba celjskih grofov. Igralcem, ki bodo sveže izoblikovani simbol nosili na novih majčkah, je Ivan predstavil nov logotip s pomočjo videoposnetka, s katerim je navzočim sporočil, da se “začenja nova doba”, v kateri bo “Soča deroča”. Pri odkritju novega logotipa so poleg Ivana sodelovali tudi Marjanka Čevdek (sestra Simona Čevdka), Bogdana Maraž (hčerka prvega predsednika Soče, pokojnega Ivana Maraža) in ostali nekdanji predsedniki Soče Edi Pellegrin, Marjan Černic, Benjamin Černic, Fabio Tommasi in sedanji predsednik Igor Tomsič.

Svoj doprinos k prenovi identitete društva pa daje tudi skupina mladih igralcev in prijateljev, ki si je v zadnjih mesecih zamislila konkretnejšo promocijo bogatega delovanja po družbenih omrežjih (po Instagramu in Facebooku). Dejavnost mlade skupine že beleži uspešne rezultate, ki vedno bolj širijo zanimanje za delovanje in uspehe ŠZ Soča.

Srečanje so prisotni zaključili v sproščenem vzdušju z bogato zakusko, ki so jo pripravili starši in babice atletov in atletinj.

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme