Sveže ideje in predlogi za območje

Piše: APE

DEVIN-NABREŽINA Srečanje z županskim kandidatom v Kavarni Gruden

V torek, 26. aprila 2022, so se številni mladi zbrali v Kavarni Gruden v Nabrežini, da bi se skupaj s kandidatom za župana Občine Devin-Nabrežina Igorjem Gabrovcem pogovorili in si izmenjali mnenja o stanju devinsko- nabrežinske občine. Združena ekipa in kandidat Igor Gabrovec sta želela izvedeti, kako mladi občani doživljajo domači prostor. Gabrovec je tako na neformalnem aperitivu prisluhnil predlogom, namigom, idejam, sanjam in tudi kritikam mladih. 

V zadnjem mesecu je Gabrovec skupaj s koalicijo Združena ekipa iskal primerne kandidate in skušal soudeležiti čim več posameznikov raznih kategorij, predvsem pa tudi mladih. Cilj je pripraviti natančen politični program, ki bo vseboval predloge občanov. Pred mesecem dni so sprožili dvojezično programsko delavnico, večinoma preko socialnih omrežij, je dejal Igor Gabrovec. Odzvalo se je veliko ljudi, ki so svoj prispevek oz. predloge pošiljali pretežno preko privatnih sporočil. Rezultat tega meseca je bil zelo zanimiv, saj so ljudje usmerili pozornost na enostavna in ponavljajoča se dejstva, kot je npr. problematika Sesljanskega zaliva ali pa avtobusna povezava. Problematika Sesljanskega zaliva je občanom zelo pri srcu, še zlasti mladim. Kopališče Castelreggio je že vrsto let zanemarjeno, prav tako ostali objekti in plaže. Konkreten problem predstavljajo tudi kioski, ki so v poletnih mesecih skupaj z nočnim lokalom Cantera pravo zbirališče za mlade občane, in ne samo. Tu se mladi vsako leto zbirajo ob koncih tedna in zabavajo. Če pa bo Sesljanski zaliv ostal nespremenjen, bodo mladi iskali zabavo drugje. Občina v prejšnjih letih ni nudila nobene konkretne storitve. Neurejena podoba Sesljanskega zaliva je znak slabega in zgrešenega pristopa uprave, je še dodal Igor Gabrovec. 

Govor je bil tudi o turizmu in turističnem potencialu, ki ga ima Občina Devin-Nabrežina. Če pomislimo na gradišče v Slivnem, na paleontološko najdišče v Ribiškem naselju, na turistične kmetije itd.,  je turistična ponudba gotovo bogata. Turisti na območju pa sploh nimajo nobenih informacij, kako doseči vse to bogastvo. Mladi so se zaustavili tudi pri problematiki parkirišč, ločenega zbiranja odpadkov in  nabrežinskega trga. 

Aperitiv, ki ga je organiziral kandidat za župana Igor Gabrovec, je bil tako prava priložnost, ob kateri so se lahko mladi sproščeno in neformalno pogovorili o svoji prihodnosti in prihodnosti območja. 

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme