Svečana podelitev štipendij

Piše: APE

Zadružna kraška banka Trst Gorica

Tudi letos je upravni odbor Zadružne kraške banke Trst Gorica podelil štipendije vsem mladim članom oz. maturantom višjih srednjih šol, študentom z univerzitetno diplomo prve stopnje in študentom z magistrsko univerzitetno diplomo, ki so se posebno izkazali na študijski poti. Skupina ZKB Mladi je v četrtek, 7. julija 2022, priredila enkratno, svečano podelitev na tržaškem razstavišču Salone degli Incanti, saj so se nagrajenci pred podelitvijo udeležili vodenega ogleda razstave Frida Kahlo – Il caos dentro, ki je na ogled prav na razstavišču.

Svečanost ob podelitvi sta povezovala mlada Thomas Renar in Aki Cavarra, ki sta se z nagrajenci tudi pogovarjala in tako razgibala popoldan. Vse nagrajence je v imenu upravnega odbora pozdravil najprej predsednik ZKB Ts-Go Adriano Kovačič. Čestital je mladim študentom in jim voščil še veliko uspehov ter jim zaželel, naj bodo svetovljani z globokimi koreninami doma. Povedal je, da banka podeljuje štipendije že od leta 2005 ter da so doslej podelili okrog 350 štipendij za več kot 250 tisoč evrov. Štipendije za našo mladino so ena najboljših investicij, za katero se je odločil odbor banke, je še dodal predsednik. V imenu ZKB Mladi je pozdravila referentka ZKB Veronika Zerjal in se zahvalila vsem, ki so omogočili četrtkovo svečano podelitev. Skupina ZKB Mladi je zelo aktivna, saj so se člani pred nedavnim udeležili tečaja za uporabo defibrilatorja, na katerem je banka ZKB tudi podarila defibrilator koči Premuda v Dolini Glinščice. V kratkem bodo organizirali še druge zanimive in družabne pobude. Mlade člane je Veronika Zerjal povabila, naj pristopijo k skupini ZKB Mladi.

Štipendijo so prejeli naslednji maturanti višjih srednjih šol: Tomaž Cotič, Francesco Sartore, Alja Furlan, Petra Santinato, Martin Cufar, Vincent Leghissa, Veronika De Luisa, Jana Tull, Urška Terpin, Chiara Cesario, Jakob Kralj, Manuel Fontana, Elisa Iurkic, Boštjan Petaros, Emil Antonutti, Vincenzo Giovanni Malagodi, Tinej Sterni, Petra Kalc in Erik Terčon.

Študentje z univerzitetno diplomo, prejemniki štipendije, so: Danijel Fabi Pahor, Rudy Skerk, Simon Cotič, Vanja Zuliani, Max Zuliani, Martina Soban, Martin Poljšak, Erika Labiani, Neža Petaros in Matej Kalc.

Študentje z magistrsko univerzitetno diplomo, prejemniki štipendije, pa so: Aleš Lavrenčič, Marko Sancin, Sara Malalan, Ana-Maria Sanfilippo, Nastja Foraus, Tomaž Daneu, Jadran Vecchiet, Nina Pahor, Janika Škerl, Kristina Žerjal, Alex Rupel in Aleksija Terčon.

Zadružna kraška banka Trst Gorica

Preberi tudi

Prireditve za vse okuse

Tržaška

Glasbene matineje v SSG

Tržaška

Kriški koledar o Mariu Magajni

Tržaška

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme