Štipendije uspešnim dijakom in študentom

Piše: UP

Zadružna kraška banka Trst Gorica

Zadružna kraška Banka Trst Gorica vedno stoji za uspešnimi mladimi člani in jih spodbuja. Tako so tudi letos podelili štipendije najboljšim maturantom in študentom prve ali druge stopnje, ki so otroci članov banke ali tudi sami njeni člani. Letos si je štipendijo zaslužilo 31 mladih.

Na večeru, ki so ga organizirali ZKB Mladi, so imeli glavno besedo prav oni. Večer je povezoval Evgen Ban, glasbeno pa sta ga popestrila Martina Žerjal z umetniškim imenom Tyna Ze in Erik Purič oz. Johnny Reed s spremljavo Roka Dolenca. Najboljše dijake in študente pa so nagradili člani ZKB Mladi.

Nagrajence je nagovoril predsednik ZKB Trst Gorica Adriano Kovačič, ki je dejal, da je za nagrajenci pomemben mejnik v njihovem življenju. Dejal jim je, da se trg dela stalno spreminja, prav tako se vedno znova pojavljajo novi poklici in morajo biti zato prilagodljivi. Mladim je položil na srce, naj bodo svetovljani, a z globokimi koreninami doma. Želi si, da bi šli po svetu in pridobili izkušnje, novo znanje pa uporabili tudi za naš prostor in da bi ostali navezani na domače kraje in domačo banko.

Predstavnik ZKB Mladi Peter Lisjak je čestital vsem nagrajencem, predsednik TPK Sirena Igor Filipčič, kjer je ob morju potekalo nagrajevanje, pa je izrazil zadovoljstvo s tolikimi uspešnimi mladimi.

Povezovalec večera Evgen Ban se je na kratko pogovoril z vsakim nagrajencem. Štipendijo za odličen uspeh na višji srednji šoli so letos dobili: Jasna Grilanc, Gabriel Milic, Devan Sedmak, Antje Gruden, Giorgia Sinigoi, Ivana Kresevič, Kristjan Milic, Nikol Usai, Špela Ferfoglia, Ester Sclauzero, Eva Frandolič, Petra Antonič, Veronika Bordon in Petra Gregori. Med študenti, ki so končali prvostopenjski študij, so se izkazali Katerina Cufar, Matteo Corsi, Ylenia Pagan, Tadej Pahor, Alek Devetak, Alice Zupančič, Boris Radovič, Mojca Petaros in Ivana Fajt. Med tistimi, ki so končali drugostopenjski študij, pa so si štipendijo zaslužili Katja Stefančič, Mojca Doljak, Jaš Bensa, Niki Hrovatin, Miha Pečar, Veronika Sedevcic, Valentina Smotlak in Dean Ghira.

Za popestritev programa so poskrbeli tudi s kvizem z žogo. Kdor je dobil žogo v roke, ko se je ustavila glasba, je moral na oder in odgovoriti na nagradno vprašanje o ZKB Trst Gorica.

Glasbene točke prijetnega nagrajevalnega večera so obsegale tako pesmi znanih glasbenih izvajalcev kot tudi avtorske skladbe. Tyna Ze se je predstavila s pesmijo Release me; poslušalcem je razložila, da se je v zadnjem letu, ko ni bilo mogoče nastopati, veliko posvečala pisanju skladb, kar je bila od nekdaj njena velika želja. Pesem je šele drugič zapela v živo, v kratkem pa jo bo tudi izdala. Johnny Reed pa se je predstavil s svojo prvo avtorsko skladbo, in sicer Our Tree, s katero je doživel lep uspeh lansko poletje. Ob koncu so vsi glasbeniki združili moči in publiki ponudili še slaven filmski duet Shallow.

Posnetek prireditve si je od ponedeljka mogoče ogledati tudi na spletnih profilih Zadružne kraške banke Trst Gorica.

ZKB štipendije podarja že od leta 2005, v vseh teh letih so podelili nad 300 štipendij v skupni vrednosti več kot 200.000 evrov.

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme