Aktualno

SSO je predlagal rimski županji Virginii Raggi, naj obišče tudi spomenik bazoviškim žrtvam

SSO je predlagal rimski županji Virginii Raggi, naj obišče tudi spomenik bazoviškim žrtvam

Rimska županja je prišla v Trst s skupino dijakov
Predsednik Sveta slovenskih organizacij Walter Bandelj je s pismom, ki ga prilagamo tiskovnemu sporočilu, pisal rimski županji Virginii Raggi in predlagal, da obišče tudi spomenik bazoviškim junakom. Rimska županja je namreč prišla v Trst, kjer spremlja skupino dijakov, ki bo obiskala nekatere kraje spomina, ki so vezani na dogodke med drugo svetovno vojno in po njej.
V programu je tudi obisk fojbe v Bazovici. S tem v zvezi je predsednik SSO predlagal rimski županji, naj izkoristi priložnost in obišče tudi spomenik bazoviškim junakom, ki so bili usmrčeni v času fašističnega zatiranja slovenskega naroda.
Pismo je bilo poslano v vednost tudi
–       Elena Bianchi, načelnica svetniške skupine G5Z v Deželnem svetu FJK
–       Paolo Menis, načelnik svetniške skupine G5Z v tržaškem občinskem svetu
Spošt.na Županja občine Rim
Virginia Raggi
in v vednost
Spošt.na Deželna svetnica
Elena Bianchi
Spošt. Občinski svetnik
Paolo Menis
Trst, 12. 3. 2018
Iz krajevnih medijev sem izvedel o Vaši prisotnosti v Trstu in o Vašem namenu, da s skupino dijakov obiščete simbolične kraje, ki nas spominjajo na tragične dogodke, ki so pred, med in po drugi svetovni vojni prizadeli prebivalstvo in kraje na Tržaškem, na Krasu in v Istri.Ugotovil sem tudi, da je v programu predviden obisk Bazoviške fojbe in zaradi tega si dovolim predlagati, da prav tako v Bazovici obiščete tudi spomenik štirim slovenskim antifašistom Ferdu Bidovcu, Franu Marušiču, Zvonimirju Milošu in Alojzu Valenčiču, ki jih je fašistični režim dal ustreliti leta 1930. Prepričan sem namreč, da za celostno in objektivno poznavanje novejše zgodovine naših krajev je potrebno spoznati tudi tisto, kar se je zgodilo v obdobju pred drugo svetovno vojno. Ostajam na Vašo razpolago za vsako morebitno informacijo in/ali pojasnilo.
S spoštovanjem.
Predsednik
Walter Bandelj
12.03.2018

Komentarji

Naročite svoj izvod tednika Novi glas

Naročite se na tiskano izdajo tednika Novi glas že danes!

Prireditve

Vremenska napoved

Copyright © 2017 - 2018 Noviglas, Vse pravice pridržane!