SSO čestita Janezu Janši ob izvolitvi za predsednika vlade Republike Slovenije

Spošt. Gospod
Janez Janša
Predsednik vlade Republike Slovenije

V imenu Sveta slovenskih organizacij in v svojem osebnem imenu Vam izrekam iskrene čestitke ob izvolitvi za predsednika vlade Republike Slovenije. Državni zbor Vam je podelil odločen mandat za vodenje naše matične države in domovine, za kar Vam želim dobro delo in obilo uspeha.

Tudi za nas, Slovence v Italiji in za ostale dele slovenskega naroda v zamejstvu in po svetu je pomembno, da ima Republika Slovenija vlado, ki jo podpira trdna večina. To je glavni temelj, na katerem je mogoče graditi prihodnost za vse nas in še posebno za mlade rodove doma in po svetu. Prav gotovo so izzivi, ki zadevajo slovensko notranjo in zunanjo politiko veliki. Vendar verjamemo, da ima koalicija, ki Vas podpira jasen program, ki temelji na demokraciji izoblikovani v kontekstu evropskega povezovanja in združevanja. V ta kontekst je Slovenija vstopila po demokratizaciji in osamosvojitvi ter popeljala slovensko družbo v nov politični okvir, kjer ji je omogočeno, da se polnopravno in enakopravno razvija. In to lahko zatrdimo, da je veljalo in velja tudi za nas Slovence, ki živimo izven meja Republike Slovenije.

Pri Svetu slovenskih organizacij si nadejamo plodnega sodelovanja z Vami in z vašimi bodočimi ministri, da bomo lahko še naprej razvijali in nadgrajevali skupna prizadevanja, ki so za našo narodno skupnost v Italiji temeljnega pomena.

S spoštovanjem.
Predsednik
Walter Bandelj

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme