SSG: Vzlet drugam!

Slovensko stalno gledališče

ZA ABONENTE SSG TRST IN GORICA (IN NJIHOVE SPREMLJEVALCE)

VZLET DRUGAM!

REZERVACIJE SPREJEMAMO DO 30. APRILA!

E LA NAVE VA/ IN LADJA PLOVE

po filmu Federica Fellinija

režija in adaptacija: Igor Pison

V SOBOTO, 21. MAJA, ob 19.30

HNK Ivana Zajca na Reki

avtobusni prevoz je vključen

rezervacija obvezna do 30. aprila (040 2452616)

Abonenti Slovenskega stalnega gledališča v Trstu in v Gorici ter njihovi spremljevalci so vabljeni na premiero in na prijeten pomladanski izlet. Do 30. aprila blagajna gledališča sprejema rezervacije za ogled nove dramske uprizoritve HNK Ivana Zajca na Reki E la nave va, ki je adaptacija znanega filma Federica Fellinija. Predstava je produkcija Italijanske drame in bo na sporedu v soboto, 21. maja ob 19.30 v lepem okviru reškega gledališča.

Dogodek nadomešča ogled muzikala, ki je jeseni postal nemogoč zaradi pandemije. Nov naslov ni naključna izbira, saj adaptacijo in režijo podpisuje Tržačan Igor Pison, ki o tem besedilu pravi: “Film iz leta 1983 je ganljiva in groteskna parabola odtujenega potovanja v negotovo smer. Liki so bizarni; govori namreč o skupini umetnikov, pretežno glasbenikov, ki se poslavljajo od znamenite operne dive. Iz tega nastane freska, ki je poklon in kritika samoreferenčni in muzejski gledališki umetnosti, na pol poti med komedijo in tragedijo.” Scenografijo podpisuje Petra Veber, ki je že nekajkrat sodelovala tudi pri produkcijah SSG. Protagonisti so pevci in igralci reškega gledališča: Leonora Surian, Mirko Soldano, Ivna Bruck, Giuseppe Nicodemo, Andrea Tich, Sabina Salamon.

Gledališče bo poskrbelo tudi za avtobusni prevoz. Blagajna SSG sprejema rezervacije ob delovnikih od 10.do 14.ure, v soboto pred začetkom večerne predstave Ptičja farma.

Ogled predstave je namenjen abonentom SSG in njihovim spremljevalcem.

Cena 10 € (abonenti)/ 20 € (spremljevalci)

Avtobusni prevoz je vključen

www.teaterssg.com

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme