SSG: vabilo k abonmaju

Fotografije: Agnese Divo

KAPLJA SOLI

avtorski projekt po poezijah Edelmana Jurinčiča

 

Avtorica scenarija: Patrizia Jurinčič

Avtorica izvirne glasbe: Andrejka Možina

Kitarist: Janoš Jurinčič

 

v petek, 29. septembra ob 20.30

Prosvetni dom Opčine

 

v nedeljo, 1. oktobra ob 18.00

Mala dvorana SSG

 

Začelo se je ob morju, v Valdoltri, kjer je Patrizia Jurinčič Finžgar predlagala pesniku Edelmanu Jurinčiču počastitev njegovega življenjskega jubileja z gledališkim projektom, ki bi vključil njegove verze v scenarij za monodramo. Pri realizaciji umetniškega načrta se je pesniku in igralki pridružil še tretji soimenjak in sicer kitarist Janoš Jurinčič. Začela se je tkati zgodba »z neklasično dramaturgijo in obredno glasbo, ki presega meje družinskih prednikov in išče prednike vseh nas, prednike celega človeštva v mozaiku starodavnih mitov in legend.« Tako piše režiserka in protagonistka predstave Kaplja soli o uprizoritvi, ki jo je Slovensko stalno gledališče premierno predstavilo občinstvu v okviru poletnega festivala Let’s play.

Slana kaplja je lahko solza, morje, katerakoli tekočina, ki povezuje človeka z naravo. Zato si je avtorica zamislila sugestivno pripoved, v kateri vodni tok povezuje različne zgodbe, mite in legende različnega izvora, ženski in moški element, govorjene in pete besede. Izvirno glasbo je napisala Andrejka Možina.

Kaplja soli je v tej umetniški preobleki našla sozvočje tudi s tržaškim zalivom in z Barkovljanko. Slovensko stalno gledališče bo v okviru Vabila k abonmaju in s promocijsko ceno ponudilo ta konec tedna dvojno ponovitev predstave, v pozdrav prihajajoči regati.

V petek, 29. septembra ob 20.30 bo SKD Tabor gostilo predstavo z nadnapisi v Prosvetnem domu na Opčinah, kjer bo blagajna gledališča na voljo uro pred začetkom za rezervacijo abonmajev za novo sezono. Prav tako bo blagajna odprta pred in po predstavi tudi v nedeljo, 1. oktobra ob 18.00 v Mali dvorani SSG, kjer bo ponovitev pofestivalski dogodek Slofesta in pozdrav Barkovljanki.

vstopnina 6 €

uro pred predstavo bo blagajna odprta tudi za rezervacijo abonmajev

www.teaterssg.com

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme