SSG v Trstu in v Gorici

Medved z miško na rami v bivši kinodvorani v Škednju
Ljubezenske prevare v Kulturnem domu v Gorici
Tovarištvo na vrtu Ljudskega doma v Trebčah

Premiera predstave Artemisia Gentileschi, priprava na poletna gostovanja in na festivale nista edini dejavnosti Slovenskega stalnega gledališča v mesecu juniju.
Otroci so bili v tem času v središču pozornosti tako v Trstu kot v Gorici, na Komigo baby in v sklopu tržaškega Družinskega abonmaja. Prav tako bo SSG poskrbelo za posebno doživetje, namenjeno najmlajši publiki, saj bo v četrtek, 10. junija, ob 13.45 ponovno zaživela uspešnica Medved z miško na rami, v prostorih bivše kinodvorane v Škednju. Dogodek je namenjen kulturni oživitvi dvorane, kjer je gledališče v polpretekli zgodovini intenzivno delovalo, in je hkrati znamenje pozornosti do šolske populacije, ki je bila posebno prizadeta v času pandemije.

Odrasle pričakujejo v prihodnjih dneh premiera in prve ponovitve uprizoritve na temo baročne slikarke avtorja in režiserja Lina Marrazza, v ponedeljek pa si bo goriško občinstvo ogledalo drugo predstavo abonmajskega programa, komično romantični muzikal Špas Teatra Ljubezenske prevare. Predstava Andreja Rozman Roze o iskanju ljubezni bo v Kulturnem domu v Gorici.

Na Tržaškem pa pričakujejo ponovitev predstave Bidovec-Tomažič: TovarištvoPatrizie Jurinčič, ki bo v sredo, 16. junija gostovala na vrtu Ljudskega doma v Trebčah  v sodelovanju s SKD Primorec. V tem primeru je predhodna rezervacija vstopnic obvezna na št. 040 2452616 (od ponedeljka do petka od 10. do 14. ure).

Miroslav Košuta/ Tadej Pišek
MEDVED Z MIŠKO NA RAMI
režiser, igralec, avtor priredbe: Tadej Pišek

četrtek, 10. junija, ob 13.45
Bivša kinodvorana v Škednju
*********
Slovensko stalno gledališče
ABONMA ZA GORICO

Andrej Rozman Roza
LJUBEZENSKE PREVARE
komično romantični muzikal
produkcija: Špas Teater

ponedeljek, 14. junija, ob 20.uri
v Kulturnem domu v Gorici

rezervacije: 0481 33288
*********
Slovensko stalno gledališče
BIDOVEC – TOMAŽIČ: TOVARIŠTVO
režija in scenarij: Patrizia Jurinčič Finžgar

v sredo, 16. junija, ob 21.00
na vrtu Ljudskega doma v Trebčah

v sodelovanju s SKD Primorec

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Najbolj brano

Prireditve

Vreme