SSG: Ptičja farma v Trstu

Fotografije: Luca Quaia

SLOVENSKO STALNO GLEDALIŠČE

IZVEN ABONMAJA

SSG in Gledališče Koper

Jera Ivanc

PTIČJA ΦAPMA Z ENKRATNO PONOVITVIJO V TRSTU PRED GOSTOVANJEM V VIDMU

 

v torek, 7. marca ob 20.00

Velika dvorana SSG

z italijanskimi nadnapisi

 

Dinamike oblasti in njihove degeneracije so večno aktualna tema, ki danes zelo jasno kaže posledice tiranskih režimov, a je bila tudi v antiki snov prodornih razmišljanj. Na tej črti, ki povezuje stoletja na osnovi univerzalne utopije je nastala predstava Ptičja Øapma (Ptičja farma), koprodukcija Slovenskega stalnega gledališča in Gledališča Koper.

Jera Ivanc je napisala besedilo po Aristofanu in zgodba o iskanju države »po meri« je postala pisana in subtilna, igriva in večplastna predstava z glasbo Davorja Hercega v režiji Jake Ivanca. V domiselnih kostumih Andreja Vrhovnika igrajo Nikla Petruška Panizon, Igor Štamulak, Primož Forte, Mojca Partljič, Živa Selan, Tina Gunzek, Luka Cimprič in Franko Korošec.

Uprizoritev, ki v posodobljenem stilu ohranja vsebine in tudi nekatere uprizoritvene značilnosti antičnega gledališča, je v nedeljo gostovala v SNG Nova Gorica in bo v četrtek gostovala v Vidmu  na pomembni izmenjavi, ki prvič povezuje SSG in Furlansko stalno gledališče – Teatri Stabil Furlan. Furlanski igralci so gostovali s svojo predstavo v okviru goriškega abonmaja SSG, zdaj pa bodo ponudili svojemu občinstvu predstavo v slovenščini, ki bo za to priložnost opremljena s furlanskimi nadnapisi. Zanimiva izkušnja predvideva tudi uvodno predstavitev, na kateri bo publika spoznala vsebine komedije in uprizoritve. Srečanja se bosta udeležila tudi avtorica besedila Jera Ivanc in direktor SSG Danijel Malalan.

V pričakovanju tega dogodka, bo predstava doživela enkratno ponovitev izven abonmaja tudi na odru tržaškega Kulturnega doma. V torek, 7. marca ob 20.00 bo Ptičja farma zabavala ponovno tržaško publiko in bo opremljena z italijanskimi nadnapisi. Blagajna bo odprta uro pred začetkom predstave.

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme