SSG: Pogovori iz zakulisja “Na štiri oči”

V torek, 12. januarja od 18. ure … YULIA ROSCHINA

V torek, 12. januarja, ob 18.00 se bo na facebook strani in youtube kanalu Slovenskega stalnega gledališča zaključil niz videointervjujev Na štiri oči, ki so spremljali celotno praznično obdobje kot priložnost za pogled v zakulisje gledališkega dela. Nastopili so ustvarjalci uprizoritev, s katerimi SSG čaka na ponovno odprtje dvoran. Pogovori so poglobili vsebine dramskih besedil, umetniških konceptov, osebne poglede umetnikov na predstave in poklic sploh.

Zadnja protagonistka cikla bo Yulia Roschina, ki je trenutno ena najbolj iskanih in priznanih režiserk na slovenski sceni. V tržaškem gledališču bo režirala predstavo Kdo je videl Coco? Moi, Gabrielle Chanel.

Povabilo k sodelovanju pri tem projektu po novem dramskem besedilu Maje Gal Štromar ji je ponudilo možnost, da je našla odgovor na vprašanje o poslanstvu ženske, ki režira zgodbe o ženskah. V Moskvi rojena režiserka se je namreč ravno v tem trenutku svoje kariere preizpraševala o tem, kako nekatere tematike zahtevajo bolj zavestno in namerno usmeritev v ženski princip razmišljanja. Coco je omogočila ženskam, da nosijo hlače, kar je spremenilo percepcijo družbenega ustroja, in je postavila temelje za širšo osvoboditev, ki se ne tiče samo večstoletnega tlačenja ženskega principa. Skozi Coco Chanel je Yulia Roschina preoblikovala tudi lastni način posredovanja vsebin, ki ga je med drugimi elementi dopolnila večja pozornost do giba, saj bo predstava zaživela v obliki koreodrame.

Zanimiv pogovor bo možen tudi po jutrišnji, prvi objavi, kar velja tudi za vse do sedaj objavljene pogovore z režiserji in igralci.

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Najbolj brano

Prireditve

Vreme