SSG: Pogovori iz zakulisja “Na štiri oči”

V torek, 15. decembra od 18.ure…NIKLA PANIZON

Predstava Artemisia Gentileschi-Srečanje Lina Marrazza je bila že dvakrat odpovedana tik pred premiero zaradi vsedržavnega zaprtja gledaliških dvoran v pomladanskem in jesenskem času. Režiser in igralca Nikla Petruška Panizon in Vladimir Jurc so se v tem času, do natankosti poglobili v besedilo, v ustvarjanje igralskih kreacij, v koncept uprizoritve. Na vajah, pred reprodukcijo slike Artemisie Gentileschi, ki je del scenografije Marjana Kravosa, je igralka v naslovni vlogi, Nikla Panizon, spregovorila o tem pred kamero serije video-intervjujev SSG Na štiri oči.Teme pogovora so bile tokrat osebni odnos do slikarstva, predvsem pa odnos do lika pogumne umetnice in ženske. Igranje vloge osebe, ki je resnično živela, je poseben izziv za vsakega igralca, v tem primeru pa tudi idealni pogovor med ženskama dveh med seboj zelo oddaljenih dob, na večno temo ženskih pravic. Intervju z Niklo Panizon bo na sporedu v torek, 15. decembra od 18.ure dalje na facebook profilu in na spletni strani Slovenskega stalnega gledališča. Ogled bo možen tudi v naslednjih tednih. Pogovor je opremljen z italijanskimi nadnapisi.

KAKO SE POVEŽEMO?

Direktno na fb Slovenskega stalnega gledališča, v torek, 15. decembra, točno ob 18.00: https://www.facebook.com/teaterssg

NIMATE FACEBOOKA?

Kliknite na spodnjo povezavo, ki bo dostopna v torek, 15. decembra, od 18.ure!

https://youtu.be/PxfuQsNlhmI

www.teaterssg.com 

NA ŠTIRI OČI

Na štiri oči je niz sproščenih pogovorov iz zakulisja z igralci, režiserji, dramatiki in glasbeniki. Stik z umetniki izven prizorišča je vedno zanimiv, v tem primeru pa ni samo priložnost za spoznavanje primorskih in slovenskih ustvarjalcev »z ugasnjenimi odrskimi lučmi«, temveč pravi uvod v predstave, ki jih bo občinstvo gledalo v drugem delu sezone. Gre za izvirni spletni projekt SSG, ki bo na sporedu od 8. decembra do 12. januarja in bo spremljal celotno praznično obdobje dvakrat tedensko, ob torkih in ob sobotah ob 18.uri.  

od 19. decembra

Lara Komar, Primož Forte, STOLETJE MJUZIKLA

Lara Komar in Primož Forte sta v koprodukciji Stoletje mjuzikla zastopala Slovensko stalno gledališča. V taki produkciji s petjem, plesom, igranjem, se marsikaj dogaja…Pogled v zakulisje bo tokrat zelo šaljiv!

od 22. decembra

Jasmin Kovic, GREGOR IN SILVIJA

Jasmin Kovic podpisuje priredbo in režijo nove predstave za otroke Gregor in Silvija. Kako se je odločila za zgodbo teh dveh goril? Katere so vsebine nove uprizoritve? Prisluhnite pogovoru!

od 26. decembra

Maja Gal Štromar, KDO JE VIDEL COCO? 

Pogovor z avtorico predstave Kdo je videl Coco? Moi, Gabrielle Chanel Majo Gal Štromar. Pisateljica in dramatičarka je nekaj časa preživela tudi v Parizu, kjer se je soočila z mitom modne oblikovalke, ki je spremenila pogled na ženske.

od 29. decembra

Tina Gunzek, Blaž Popovski, GREGOR IN SILVIJA

Igralca Tina Gunzek in Blaž Popovski sta glavna junaka predstave Gregor in Silvija, ki govori o sprejemanju samih sebe. Je to sploh možno v globalnem svetu influencerjev, nedosegljivih lepotnih modelov, minljivih trendov?

od 2. januarja

Lino Marrazzo, ARTEMISIA GENTILESCHI

Lino Marrazzo je avtor in režiser predstave Artemisia Gentileschi-Srečanje. Njegovo delo je poklon vsem ženskam, ki se že stoletja borijo za enake možnosti. Z njim bomo spoznali lik slikarke, ki je postala ikona ženske emancipacije.

od 5. januarja

Maja Blagovič, Lara Jankovič, KDO JE VIDEL COCO? 

Coco Chanel v novi predstavi SSG ima dva obraza…ali enega? Je bila Gabrielle prav tako uspešna kot Coco? O tem in o ženskem vesolju bosta spregovorili protagonistki, igralki Maja Blagovič in Lara Jankovič.

od 9. januarja

Stefano Sacher, GREGOR IN SILVIJA

Kaj pomeni pisati glasbo za gledališko predstavo? Kako bo izvirna glasbena kulisa tolmačila zgodbo, ki se odvija v sodobni džungli? Z nami se bo o tem pogovoril avtor glasbe za predstavo Gregor in Silvija: Stefano Sacher!

od 12. januarja

Yulia Roschina, KDO JE VIDEL COCO? 

Režiserka Yulia Roschina je postavila zgodbo Coco Chanel v ekspresivno dimenzijo koreodrame, znotraj katere razmišlja o pomenu tega lika in o gledališki poetiki

NA FB IN YOUTUBE KANALU SSG

Intervju je opremljen z nadnapisi

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme