SSG na gradu sv. Justa

Fotografije: Agnese Divo

Čudovita je novo gledališko besedilo Jureta Karasa, s katerim se bo abonmajska sezona Slovenskega stalnega gledališča nadaljevala po poletnem premoru v dvorani Kulturnega doma v Trstu. Pred tem pa bo predstava doživela predpremiero v prav tako čudovitem okviru gradu sv. Justa. V torek, 27. junija ob 21.00 bo nova uprizoritev zabavala s komičnimi situacijami in veliko glasbe v živo v okviru poletnega festivala Trieste Estate, ki ga prireja Odborništvo za kulturo in turizem Občine Trst. Opremljena bo z italijanskimi nadnapisi. Večer spada tudi med preddogodke letošnjega Slofesta, priljubljenega bienalnega dogodka ZSKD.

Režiserka predstave je Tijana Zinajič, protagonistka pa Vesna Pernarčič, s katero igrajo Primož Forte, Franko Korošec, Tina Gunzek, Urška Bradaškja in pianist Joži Šalej. Skupaj s prijetnim vzdušjem in petjem, nosi predstava tudi iztočnico za razmišljanje, saj uprizarja odnos sodobnega človeka do vtisa uspešnosti ali neuspešnosti.

Sredi vsesplošnega iskanja nekega prepoznavnega statusa, v službi ali v življenju, je protagonistka predstave nekonvencionalna ženska. O njej in o vsebinah predstave je avtor napisal: »Vita je srečna. Srečna je – kljub prigovarjanju njene »ta uspešne« sestre, da ne bi smela biti zadovoljna s takšnim življenjem.  Kljub očitkom njunega brata, da to sploh ni življenje. Kljub temu, da je njen vsakdan sumljivo podoben prizorom iz pocukranih holivudskih mjuziklov, da se še nič hudega sluteči gledalec v dvorani na trenutke vpraša: je življenje v resnici takšno, ali gre le za res.. res dober trik?«

Dogodek na gradu sv. Justa bo s prostim vstopom, rezervacija pa bo obvezna (ticketpoint 040 3498276). V primeru dežja predstava odpade.

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme