Srečanje v spomin na Edija Kanziana

Piše: Davorin Devetak

V nekdanji pralnici pri Sv. Jakobu (ul. S. Giacomo in Monte 9) bo v četrtek, 23. junija 2022, ob 18.30, srečanje posvečeno tržaškemu kulturnemu organizatorju Edoardu Kanzianu. Dogodek v nizu četrtkovih poletnih srečanj s poezijo in kulturo bosta uvedla prof. Anna Piccioni in tržaški narečni pesnik Claudio Sibelia.

Vabljeni so še posebno vsi tisti, ki so poznali svojskega izobraženca in ustvarjalca in bodo tako lahko s spominom in anekdoto osvetlili njegovo vsestransko snovanje.

V okviru neprofitnega društva Il pane e le rose (Kruh in vrtnice) je Edi Kanzian namreč prirejal nešteto omizij v posebnih “neposvečenih” krajih, kot sta Društvena gostilna na Kontovelu in tržaška gostilna All’Antico Spazzacamino, da bi povezoval poezijo in umetnost s kulturo solidarnosti, etični razmislek z ovrednotenjem zdrave prehrane in tipičnih proizvodov, nenazadnje kraških. Ustvaril in založil je več knjig in plošč ter sodeloval pri oddajah TV Koper in tržaškega Rai o lokalni obmejni kulturi. Srečanje v nekdanji umivalnici bo popestril glasbenik Enrico Racheli.

Preberi tudi

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme