Sproščujoči dnevi ob petju in gorskih podvigih

SKD Hrast Doberdob / Pevski teden v Žabnicah

Tudi letos je SKD Hrast iz Doberdoba v dnevih okrog Velikega šmarna organiziralo večdnevno bivanje v koči sv.  Jožefa v Žabnicah. Poleg petja so hrastovci znani tudi po večjih ali manjših gorskih podvigih v Julijcih. Tako so letos oranizirali celodnevni izlet na Špik Hude police, ki se nahaja med Montažem in Višem, nekateri celo s sestopom po zavarovani plezalni poti “Leva”.

Na predvečer Velikega šmarna so se udeležencem pridružili nekateri člani večje mladinske skupine zbora Veseljaki, ki jih vodi Lucija Lavrenčič, da so se s skupnimi pevskimi vajami s člani zbora Hrast lahko pripravili na naslednji dan, ko sta združeni skupini peli pri trojezični  maši na Sv. Višarjah pod vodstvom Hilarija Lavrenčiča in ob orgelski spremljavi Daria Bertinazzija. Udeleženci so se na Marijino svetišče povzpeli peš po romarski poti, nato so v procesiji in s slovenskim petjem pospremili kip Višarske Matere Božje od kapelice do cerkve. To je bilo prvič, ko so se pri društvu Hrast odločili za skupni nastop starejših in mlajših pevcev v duhu generacijske povezave. Zelo pomembno pa je bilo tudi dejstvo, da so na Sv. Višarjah ob tako pomembnem cerkvenem prazniku lahko prisluhnili slovenski pesmi, ki je prijetno navdušila številne romarje od vsepovsod.

Poleg petja je organizatorjem uspelo izpeljati tudi druge aktivnosti, kot npr. kopanje v skoraj izsušenem in izredno toplem Rabeljskem jezeru in zelo mrzlem  umetnem jezeru Jasna v Kranjski Gori, ogled Zelencev in izvira Save Dolinke,  pohod v dolino Tamar, do koče Grego v dolini Zajzera ter urjenje v plezanju po  plezalni steni ob studencu v Tinjem logu.

Skratka, ne petja ne prijetnega razpoloženja ni manjkalo na tem pevskem tednu, kar je pri društvu Hrast iz Doberdoba spodbudilo iskanje podobnih druženj.

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme