“Sprejemamo naročila za šolske učbenike!”

Katoliška knjigarna, ki je edina slovenska knjigarna v Gorici in danes žal tudi v našem zamejskem prostoru, saj je Tržaška knjigarna pred meseci zaprla svoja vrata, na novo Tržaško knjižno središče pa še čakamo, saj naj bi se zaradi birokracije, kot smo izvedeli iz dnevnega tiska, zapletlo in je odprtje nove slovenske knjigarne v Trstu preloženo za nedoločen čas. Katoliška knjigarna je tudi najstarejša knjigarna v Gorici, za kar je prejela tudi priznanje, kot vse knjigarne pa je tudi Katoliška knjigarna danes v veliki krizi in tudi zato ponuja razen slovenskih in manjšega števila italijanskih knjižnih naslovov tudi šolske potrebščine, priložnostna darila, kot ima na zalogi tudi vrsto predmetov, ki služijo v cerkvene in verske namene. Katoliška knjigarna je danes v Gorici izjemno pomembna predvsem zaradi svoje središčne lege, zato ker v njej potekajo knjižne predstavitve, nad Katoliško knjigarno pa je tudi likovna galerija Ars, ki je tudi pomembna kulturna točka našega življenja in prisotnosti v mestu. A vendar je tudi Katoliška knjigarna v krizi, saj od same prodaje knjig ne bi mogla živeti.
Prijazna prodajalka Katoliške knjigarne Valetina Milocco nam je povedala, da tudi zaradi drugačnih potreb vsako leto gredo na dva sejma za sorodne knjigarne, kot je Katoliška, pa tudi za bližnji začetek šolskega leta so se dobro pripravili.
“Na zalogi imamo veliko zvezkov različnih formatov in oblik, predvsem pa bi rada poudarila, da nam je uspelo letos nabaviti cenovno izjemno ugodne zvezke, ki jih ponujamo, recimo, po šestdeset centov za kos, govorim o tako imenovanih velikih zvezkih, ki jih rabijo naši šolarji. Pri nas seveda šolarji dobijo vse za šolo, od torbe do šestila in trikotnikov, raznih pisal in pa seveda učbenike. Pri nas že sedaj sprejemamo prednaročila za učbenike za vse šole s slovenskim učnim jezikom in veseli smo, da se na nas zanašajo tudi šole s slovenskim učnim jezikom. Gre za ustaljeno prakso in tudi mi skušamo nuditi učbenike po najboljših možnih cenah”, nam pove nasmejana Valentina, ki nas vodi do izjemnega izbora otroških knjig, ki so lepo razporejene na prostoru, kjer v Katoliški knjigarni prirejajo predstavitve pomembnih knjig, saj je niz Na kavi s knjigo dober primer, kako nagovarjati k branju tudi tiste, ki sicer ne bi prišli na knjižne predstavitve.
“Ko sva že pri prednaročilih, bi rada vsem povedala, da te dni zbiramo prednaročila za Slovar slovenskega knjižnega jezika, ki ga bo v začetku meseca oktobra na knjižni trg dala Cankarjeva založba iz Ljubljane. Pri nas to knjigo v prednaročilu dobite sedaj za celih 60 evrov ceneje in moram reči, da smo že prejeli kar nekaj naročil, poleg naših šol in drugih ustanov bodo ta pomembni jezikoslovni priročnik namreč kupili tudi številni posamezniki in vse vabim, naj se zglasijo pri nas. V naše prostore bi rada povabila tudi vse tiste, ki jih zanima katerakoli knjiga, saj jo lahko pri nas naročijo, če je slučajno nimamo”, pove Valentina Milocco, ki je znana po svoji prijaznosti in širokem, prisrčnem nasmehu.
“Da ne pozabim: imamo seveda tudi velik izbor molitvenikov, priložnostnih daril za zakramente svetega krsta, birme, za poroke, velik izbor razglednic in voščilnic, pri nas imamo tudi verske predmete za bogoslužje, kot imamo na zalogi tudi veliko spominskih knjig in nalivnih ter drugih pisal in peres ter seveda vse, kar kupec išče v papirnici”! še pove Valentina, ki ne pozabi dodati, da imajo tudi lep izbor malce dražjih daril za vse priložnosti.
Vabljeni torej v Katoliško knjigarno!
JUP

Katoliška knjigarna v Gorici

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme