SNG v zadnjih dneh junija na treh različnih festivalih doma in v tujini!

V naslednjih dneh bo Slovensko narodno gledališče z nekaterimi predstavami gostovalo na treh različnih festivalih v Sloveniji in v tujini. 

Na Mednarodni festival J-O-Ś Trinationales Theaterfestival D – PL – CZ v organizaciji Gledališča Gerhart Hauptmann v Zittauu (Nemčija) se je uvrstila predstava  JEREBIKA, ŠTRUDELJ, PLES PA ŠE KAJ Simone Simone Semenič v koprodukciji med SNG Nova Gorica in Mladinskim gledališčem Ljubljana. Režiral jo je Jure Novak. Posnetek predstave bo predvajan na filmskem platnu na dvorišču Samostana Zittau danes, 18. 6. 2021. 

SNG Nova Gorica se tega festivala udeležuje tretjič: leta 2018 je novogoriško gledališče bilo prisotno s tragikomedijo J. B. P. Molière Don Juan (režija Daniel Day Škufca), leta 2019 pa z intimno igro poslavljanja Jean Cocteau Človeški glas  (režija Ajda Valcl).

Povezava do festivala: g-h-t.de – J-O-Ś | Trinationales Theaterfestival | D-PL-CZ 

Na 22. Mednarodni festival komornega gledališča Zlati lev Umag, ki poteka med 21. in 27. 6. 2021 na Hrvaškem, se je uvrstila predstava AVGUST Hermanna Hesseja, ki jo je v okviru Studia SNG Nova Gorica režiral Miha Nemec. Predstava bo na programu v ponedeljek, 21. 6. 2021, ob 21.00 v Umagu.

SNG Nova Gorica se gledališkega festivala v Umagu uspešno udeležuje že vrsto let in je s festivala odneslo že več nagrad.

Povezava do festivala: http://zlatni-lav.com/en

Na 29. Dneve komedije, ki jih bo med 22. in 30. 6. 2021 organiziralo Slovensko ljudsko gledališče Celje, se je v festivalski program uvrstila komedija Iztoka Mlakarja TUTOŠOMATO, ki je nastala v koprodukciji med SNG Nova Gorica in Gledališčem Koper, režiral pa je Vito Taufer. Zadnja uspešnica Iztoka Mlakarja Tutošomato bo odprla festival in bo na sporedu v torek, 22. 6. 2021, ob 20.00.

SNG Nova Gorica je reden gost Dnevov komedije v Celju. Večkrat so bile predstave novogoriškega gledališča na tem festivalu tudi nagrajene.

Povezava do festivala: https://slg-ce.si/domov/dnevi-komedije/program-2.html

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme