SNG Nova Gorica vabi v juniju na še tri predstave

Slovensko narodno gledališče Nova Gorica bo gledalcem do konca junija namenilo še tri predstave.

Prva na vrsti bo jutri, v četrtek, 24. junija 2021, ob 21. uri. V atriju Mestne občine Nova Gorica bo na sporedu Avgust, pravljica za odrasle Hermanna Hesseja. Nastala je v koprodukciji Studia SNG Nova Gorica in Teatra na Konfini. V režiji Mihe Nemca igrajo Maja Poljanec Nemec, Tomi Novak in Miha Nemec. Hessejev Avgust je tenkočutna pravljica za odrasle, ki nam skuša prikazati resnični vir ljubezni. Ta pa ni v zunanji potrditvi, temveč v naši lastni sposobnosti ljubiti druge, četudi nas prizadenejo ali če sodimo, da ravnajo nepravilno. Pomaga nam, da pod skorjo svojih lastnih predsodkov, strahu ali zadržkov v sočloveku vidimo tisto večno lepoto in čudež življenja.

V nedeljo, 27. junija 2021, ob 18. uri bo na velikem odru SNG Nova Gorica gostujoča predstava Slovenskega stalnega gledališča Celje. V režiji Ajde Valc bodo igralci Andrej Murenc, Aljoša Koltak, Maša Grošelj, Renato Jenček, Živa Selan, Igor Žužek, Tanja Potočnik, Tarek Rashid uprizorili duhovito politično satiro Ize Strehar Vsak glas šteje. Dramatičarka in scenaristka Iza Strehar si je za temo komedije Vsak glas šteje, ki je uvrščena v tekmovalni program letošnjega festivala Dnevi komedije v Celju, izbrala predvolilno politično zakulisje. Politična satira prerivanje za oblast in barantanje s položaji, karierami in financami kaže tako suho in cinično, da vsa banalnost golega trgovanja z družbenimi odnosi zadene gledalca direktno v obraz. Leta 2018 je avtorica za to besedilo prejela nagrado žlahtno komedijsko pero.

V torek, 29. junija 2021, ob 20. uri pa bo na malem odru premiera čakomedije Čakam, ki so jo skupaj zasnovali Renata Vidič, Gorazd Jakomini in Blaž Valič. Nastala je kot produkcija Studia SNG Nova Gorica. Pod režijsko roko Renate Vidič igrata Gorazd Jakomini in Blaž Valič.

Avtorski projekt Čakam je poglobljeno premišljevanje o trenutkih, stanjih in aktivnem bivanju v intimnih situacijah, ki so posledica trenutnih socialno-socioloških razmer. Ujeti smo v nekaj neoprijemljivega. Nihče ne ve, kako se temu reče in nihče ne ve, kako je treba temu streči in se temu zoperstaviti. Plujemo v času in po spominih ter se prepuščamo avtorefleksiji. Čakamo …

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme