SNG Nova Gorica: Mnogo hrupa za nič in Koncert za rojstni dan

William Shakespeare
Mnogo hrupa za nič
Glasbena komedija

Petek, 17. 5. 2024, ob 20.00
Veliki oder

Spletni nakup vstopnic na tej povezavi.

Shakespearova klasična komedija v ospredje postavlja konflikt, ki nastane, ko se po dolgem času iz vojne vrnejo možje in doma najdejo ženske, ki so se v tem času navadile na življenje brez njih – samoodločanje, samostojnost, svobodo. Tu se začnejo razlogi za zabavne prepire, v katerih kot vedno zmagata naklonjenost in ljubezen.

»To je komedija, v kateri ni ene čiste linije, ni enega ljubezenskega para, ampak je ena velika zmešnjava. /…/ Mnogo hrupa za nič je v resnici ta naš napor, da se prepoznamo, zbližamo, da uredimo naša čustva,« je dejala režiserka Ivana Djilas.

Režiserka Ivana Djilas
Igrajo Radoš Bolčina, Žiga Saksida, Matija Rupel, Jure Kopušar, Ana Facchini, Urška Taufer, Joži Šalej k. g., Andrej Zalesjak, Maja Poljanec Nemec, Iztok Mlakar, Peter Harl,  Francesco Borchi k. g. / Žiga Udir, Medea Novak, Ivana Percan Kodarin, Patrizia Jurinčič Finžgar, Lara Fortuna
________________________________________________________

Tereza Gregorič, Jakob Šfiligoj
Koncert za rojstni dan
Komično-glasbeni večer

Slavnostni dogodek ob praznovanju 30-letnice današnje stavbe gledališča in 20-letnice statusa narodnega gledališča.

Nedelja, 19. 5. 2024, ob 20.00
Veliki oder

Spletni nakup vstopnic na tej povezavi.

Dobro je znano, da je v igralskem ansamblu SNG Nova Gorica veliko izvrstnih pevcev. Marsikatera predstava pa se nam je vtisnila v spomin po odličnih songih in škoda bi bilo, da bi ti zamrli. Koncert za rojstni dan je posvečen praznovanju obstoja našega gledališča, ljubezni, ustvarjanju in hvaležnosti.

Vabimo vas, da se potopite v očarljive melodije najbolj priljubljenih songov iz preteklih predstav, kot so Čarovnik iz Oza, Beraška opera, Rokovnjači, Pašjon, Tutošomato, Tridesetletnice, Realisti in mnoge druge.

V rotundi si boste lahko ogledali razstavo 30 gledaliških fotografij novogoriških predstav iz obdobja od 1994 do 2023. Avtorji fotografij so Foto atelje Pavšič Zavadlav, Peter Uhan, Urška Boljkovac, Manja Zore, Jaka Varmuž, Blaž Erzetič in Mankica Kranjec.

Praznujte z nami!

Režiserka Tereza Gregorič | Avtor aranžmajev in korepetitor Anže Vrabec | Scenografa Dan Pikalo, Jan Rozman | Kostumograf Andrej Vrhovnik | Oblikovalec luči Igor Remeta | Oblikovalec zvoka Stojan Nemec

Pojejo Žiga Saksida, Jure Kopušar, Lara Fortuna, Patrizia Jurinčič Finžgar, Jakob Šfiligoj, Matija Rupel,Urška Taufer, Peter Harl, Arna Hadžialjević, Radoš Bolčina, Iztok Mlakar, Medea Novak, Ana Facchini

Glasbeniki Anže Vrabec (klavir), Jan Gregorka (bas), Matjaž Skaza (bobni), Mojca Batič (violina) in Rok Felicjan (klarinet)

Preberi tudi

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme