Slovolley spet osvojil deželni pokal

Piše: HC Fotografije: Slosport / Walter Rusich

In prišla je letošnja prva lovorika za naš amaterski šport: v Lauzaccu na Videmskem je Slovolley Zadružna kraška banka v nedeljo osvojil deželni pokal, v katerem so merile moči odbojkarske ekipe iz C in D lige. Minuli vikend je bil namreč na domači sceni rezerviran za finalne pokalne nastope. Sijajna vizitka za našo odbojko in sploh za slovenski šport v Italiji je bil sobotni polfinale v telovadnici Mirka Špacapana v centru Bratuž v Gorici, kjer je goriško-tržaška združena vrsta po hudem boju in kakovostni igri po dolgih petih nizih le ugnala mlade bratrance Soče ZKB Lokande Devetak. Na koncu so prevladale izkušnje in kakovost Slovolleya, ki je naslednjega dne kljub izčrpanosti opravil svoj del tudi v težkem finalnem dvoboju proti Libertasu iz Fiume Veneta pri Pordenonu. Tudi tu so bili trije nizi izjemno izenačeni, prvega so odbojkarji trenerja Ambroža Peterlina dobili z 31 : 29. Zalomilo se jim je v tretjem setu, v četrtem pa so zlomili odpor trdoživih nasprotnikov. Peterlin je omenil doprinos vseh igralcev v finalu, vse je namreč uvrstil v igro, kar ni lahko za trenerja, in poplačali so njegovo zaupanje. Posebej je izpostavil režijo podajalca Matije Jereba, ki je bil tudi imenovan za najboljšega moža finala. Nekdanji slovenski prvoligaš je pokazal svoje razkošno znanje, ko je bilo to najbolj pomembno. Pokal za ekipno zmago pa je dvignil kapetan Simon Komjanc. V finalu pri Vidmu so imeli naši odbojkarji veliko podporo tudi s tribune, saj so zvesti privrženci glasno navijali zanje.

Čestitke gredo tudi Soči trenerja Lucia Battistija, ki se v prvenstvu poteguje za mesto v play-offu in je bila na pragu uvrstitve v pokalni finale. Kosmina in soigralci so letos še nepremagani, najtežji del sezone v C ligi, ko bo treba začeti znova v tekmah za naslov, pa jih še čaka. Pokal je Slovolley nenazadnje osvojil že lani, ko je bil trener Loris Manià.

V ženskem delu deželnega pokala je do polfinala prišla združena postava Zaleta ZKB Ferro Julia, ki je v soboto v Pordenonu izgubila s 3 : 1 proti doslej najboljši ekipi C lige in tako ostala brez nedeljskega finala. Pordenončanke so nato tudi suvereno osvojile lovoriko, v finalu proti Spilimbergu jim je šlo precej laže kot proti zaletovkam. V zelo izenačenem tretjeligaškem prvenstvu bodo dekleta trenerja Nicholasa Privileggija do konca sezone branile sedanje četrto mesto; škoda za zadnji poraz ravno v Spilimbergu, brez katerega bi lahko bile zdaj celo tretje.

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme