Slovolley rekordov nepremagan v odbojkarsko B ligo

Piše: HC Fotografije: Slosport

Športna sezona pri nas je čisto pri koncu, napredovanje v B ligo odbojkarjev Slovolleya Zadružna kraška banka pa je zagotovo najsvetlejša točka na ekipni ravni. V soboto je bilo v Repnu veliko praznovanje, združena ekipa, ki so jo ustanovili šele v lanski sezoni, je sklenila prvenstvo s 26 zmagami in brez poraza, kar je sploh svojevrsten rekord. V rednem delu je goriško-tržaško moštvo, ki ga vodi trener Ambrož Peterlin, nanizalo 18 uspehov, v ligi za prvaka so nato dodali še vseh osem zmag, v celotnem prvenstvu so jih nasprotniki prisilili h komaj štirim petim nizom, ki so jih rdeče-modri seveda vse osvojili …

Prav nekaj tednov pred zmagoslavjem so v Trgovskem domu v Gorici vsa slovenska društva, ki gojijo moško odbojko (Naš Prapor, Olympia, Sloga Tabor, Soča, Val) pod krono Združenja slovenskih športnih društev v Italiji, podpisala sporazum o nadaljnjem sodelovanju, kar je še dodatno zapečatilo projekt Slovolley. Letošnja članska ekipa, ki so jo sestavljali povečini slovenski igralci, je predstavljala nekakšno mešanico senatorjev (v prvi vrsti podajalec Matija Jereb, nekdanji slovenski reprezentant, in bivši A2-ligaš, 40-letni Damir Kosmina) in mlajših odbojkarjev, pretežno vzgojenih v naših klubih. Zanimivo pa, da je bil najresnejši konkurent združene šesterke za napredovanje z deželne na državno raven sovodenjska Soča, ki je zasedla drugo mesto v play-offu in ki je dejansko edina do konca ogrožala neposredni prestop Slovolleya. Mladi izbranci trenerja Lucia Battistija so namreč presegli vsa najbolj rožnata pričakovanja in v petih sezonskih derbijih (če vštejemo prvenstvo in deželni pokal, ki so ga ravno tako osvojili Peterlinovi varovanci) vsakič namučili favorizirane bratrance. Brez dvoma bodo nekateri posamezniki iz Sočinega pogona zanimivi za Slovolley v prihodnji B ligi, pred katero bodo morali vodilno postavo tako ali drugače okrepiti. Športni vodja Andrej Vogrič in sodelavci po tihem tudi upajo, da bi se bil kateri od slovenskih igralcev, ki zadnja leta nastopajo med A3 in B ligo širom po Italiji, pripravljen vrniti domov v matično okolje. Športni delavci Slovolleya so glede tega zagotovo že na delu. Posrečena formula v teh dveh sezonah (poleg letošnjega preskoka imajo v vitrini že dva deželna pokala) je bilo tudi izmenjavanje repenske občinske telovadnice in goriške dvorane Mirka Špacapana v centru Lojze Bratuž za domače tekme, s tem da so igrali letos prvi del prvenstva v Gorici, drugi del pa na Tržaškem. Ekipa je imela po dva tedenska treninga tu in dva tam.

Skratka, združevanje kot zgodba o uspehu. V odbojki so v preteklosti že bili določeni poskusi v tej smeri (Meblo, Rast, Govolley in še kaj), vendar se iz več razlogov niso obdržali dlje. ZSŠDI zelo pritiska na pot tovrstnega sodelovanja, videli pa bomo, kako se bo Slovolley obnesel na daljši rok. Za zdaj čestitke vsem tvorcem navdušujočega napredovanja in srečno naprej!

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme