Slovensko stalno gledališče na festivalu Joakiminterfest v Kragujevcu

Ansambel Slovenskega stalnega gledališča se je vrnil z mednarodnega festivala Joakiminterfest z dvema nagradama za igralski kreaciji v predstavi Zlati zmaj Rolanda Schimmelpfenniga v režiji Janusza Kice. Tržaško gledališče je z uspešno uprizoritvijo tekmovalo na odru festivala v Kragujevcu, kjer si je žirija letošnje izvedbe ogledala enajst predstav gledališč iz Beograda, Skopja, Zenice, Banjaluke, Zrenjanina, Tuzle, Zagreba in Novega Sada.
Med temi je nagrado za najboljšo predstavo prejela uprizoritev gledališča iz Novega Sada Mara The Sad Petra Vajsa v priredbi in režiji Andraša Urbana. Najboljša režija je bila Vladimirja Milčina za uprizoritev Beckettove drame Čakajoč na Godota v izvedbi Turškega gledališka iz Skopja.
Slovensko stalno gledališče pa se ponaša z nagradama za večplastni umetniški presežek dveh članov stalnega ansambla. Nagrado za najboljšo žensko vlogo je prejela Maja Blagovič za vloge Vnukinje, Azijke, Mravlje in Špecerista z utemeljitvijo: “V Zlatem zmaju je bil režijski koncept, da je igralska spretnost glavno orožje. Maja Blagovič ga je suvereno obvladala s preobraženjem in kombiniranjem številnih igralskih sredstev. Blagovičevi je v malih dramskih segmentih uspelo ustvariti močno odrsko prezenco”.
Nagrado za najboljšo moško vlogo je prejel Romeo Grebenšek za vloge Deda, Azijca, Natakarice in Murna z utemeljitvijo: “S predstavitvijo umetniške senzibilnosti na emocijskih antipodih krhkosti Murna na eni strani in onemoglosti Deda na drugi, je Grebenšek pokazal visoko stopnjo zrelosti z alterniranjem doživetega in bolj odmaknjenega odnosa do lika”.

Ansambel SSG se je vrnil z mednarodnega festivala Joakiminterfest z dvema nagradama

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme