Slovenija začenja SP v košarki

Piše: STA

Okinava, 26. avgusta – Košarkarji Slovenije bodo danes ob 13.30 odigrali prvo tekmo na svetovnem prvenstvu na Okinavi. Gregor Hrovat pravi, da Venezuele ne bodo podcenjevali in da bodo slovenski navijači že na začetku videli pravi obraz reprezentance pod vodstvom kapetana Luke Dončića.

“Venezuela je specifična ekipa. Ima južnoameriško miselnost, da se nikoli ne preda, zato se ji moramo zoperstaviti s pametno in zbrano igro. Nadzorovati moramo skok, paziti na njene strelce z razdalje, predvsem pa ji odgovoriti z enako mero energije,” je dodal slovenski reprezentant.

Slovenija na otočju Okinava v Pacifiškem oceanu ne bo imela tako številčne podpore kot na preteklih velikih tekmovanjih – pričakovati je nekaj deset slovenskih navijačev, se pa slovenski igralci zavedajo, da jih lahko z dobrimi igrami privabijo precej več na zaključni del SP oziroma četrtfinale v Manilo.

Slovenija bo v prvem delu SP igrala še z Gruzijo v ponedeljek ter Zelenortskimi otoki v sredo. Glede na to, da se v drugi del prenašajo vse točke in da se slovenska skupina križa z Avstralijo, Nemčijo, Finsko ali Japonsko – naprej gresta dve najboljši ekipi, je ključno, da Sloveniji na prvih treh tekmah ne spodrsne.

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme