SLORI: srečanje o prednostih in izzivih učenja slovenščine

Strokovnjakinji Matejka Grgič in Susanna Pertot se bosta 25. februarja pogovarjali z neslovenskimi starši otrok, ki obiskujejo vrtce in šole s slovenskim učnim jezikom

Slovenski raziskovalni inštitut (SLORI) že več let prireja srečanja za starše, ki vpisujejo otroke v vrtce in šole s slovenskim učnim jezikom na Tržaškem in Goriškem oz. v dvojezični vrtec in šolo v Špetru. Srečanja so namenjena predvsem staršem, katerih otroci ob vpisu v vrtec ali šolo ne govorijo/razumejo slovensko – povečini gre torej za italijansko govoreče starše. Ob vpisu otroka v slovenski vrtec ali šolo nekateri starši namreč nimajo ustreznih informacij o poslanstvu in ciljih teh vzgojno-izobraževalnih ustanov, pa tudi ne o ključnem pomenu razvijanja dosledne rabe slovenščine v šolskem in zunajšolskem okolju.

Eden takih dogodkov bo na sporedu v četrtek, 25. februarja, ob 18. uri, pogovor s starši pa bo prvič potekal na daljavo, prek spletne platforme Zoom (povezava je na voljo na spletni strani www.slori.org). Vodil ga bo Daniele Furlan, oče dveh otrok, ki obiskujeta slovensko šolo. Na vprašanja povezovalca in sodelujočih staršev bosta odgovarjali strokovnjakinji dr. Matejka Grgič in dr. Susanna Pertot, večletni sodelavki inštituta. Srečanje, ki bo v italijanskem jeziku, SLORI organizira v sodelovanju z Narodno in študijsko knjižnico (NŠK) in Združenjem staršev Romjan.

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme