Goriška

Škofijsko zborovanje mladih

Škofijsko zborovanje mladih

Gorica - Mladi in vzgojitelji se bodo srečali 20. maja 2018 v Červinjanu

Mladinska in poklicna pastorala goriške nadškofije vabita mlade od 14. do 30. leta starosti v nedeljo, 20. maja 2018, na škofijsko zborovanje mladih, ki bo potekalo v župnijskem središču “Ricreatorio S. Michele” (Via del Mercato, 1) v Červinjanu. Šlo bo za srečanje med mladimi in vzgojitelji, kjer se bodo eni in drugi lahko poslušali in soočali v letu sinode mladih. Polega mladih so vabljeni tudi vsi tisti, ki imajo opraviti z njimi v najrazličnejših skupnostih, v šolah, združenjih, kot npr. šolniki, veroučitelji, skavtski voditelji, trenerji itd. Namen srečanja je pomagati krajevni Cerkvi, v prvi vrsti škofu in duhovnikom, da spozna, kam naj v naslednjih letih vlaga svoje energije, da bi Cerkev ohranila svoj mladi obraz.

Spored: ob 15.30 zbiranje v župnijskem domu (dvorana Aurora); med 16. in 18. uro poslušanje mladih in pogovor med vzgojitelji; ob 18. uri skupno zborovanje; ob 19. uri maša, ki jo bo vodil nadškof Carlo; sledi skupna večerja.

Iz organizacijskih razlogov je treba sporočiti okvirno število udeležencev do 18. maja na naslov nicola.ban@arcidiocesi.gorizia.it.

10.05.2018

Komentarji

Naročite svoj izvod tednika Novi glas

Naročite se na tiskano izdajo tednika Novi glas že danes!

Prireditve

Vremenska napoved

Copyright © 2017 - 2019 Noviglas, Vse pravice pridržane!