Skavtski križev pot na Repentabru

Slovenska zamejska skavtska organizacija (SZSO) organizira tradicionalni Skavtski križev pot na Repentabru. Gre za dogodek, v sklopu katerega se skavti vsako leto zberejo na veliki petek, ko se spomnijo Kristusovega trpljenja in smrti. Po dveh spletnih izvedbah bo Križev pot ponovno v živo: zbrali se bomo ob kapelici na Colu v petek, 15. aprila 2022, ob 20. uri. Skavte vabimo, da se obreda udeležijo v popolnem skavtskem kroju.

Priložnostni trop, ki ga sestavljajo voditelji tržaškega dela Slovenske zamejske skavtske organizacije, in člani najstarejše starostne veje, roverji in popotnice tržaškega Klana izpod Socerba in kraškega Hudega klana, so skupaj pripravili vezno nit in posamezne postaje: spomnili se bodo na vse trpeče, predvsem na tiste, ki jih preganjajo vojne in druge vrste nasilja. Obred, ki bo potekal v soju bakel, bodo bogatili pesmi in razmišljanja, v cerkvi na Repentabru pa bosta še češčenje križa in možnost za sveto spoved.

Skavti Slovenske zamejske skavtske organizacije bi vam z obredom radi obogatili postni čas, predvsem pa ponudili možnost skupne molitve. Obred ni namenjen samo skavtom in skavtinjam, temveč vsem ljudem, ki bi se ga radi udeležili.

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme