Silvia Losco na obisku pri Svetu slovenskih organizacij

Beseda je tekla o delovanju slovenske narodne skupnosti v Italiji

V torek, 15. marca 2022, je Svet slovenskih organizacij v Trstu imel v gosteh dr. Silvio Losco, direktorico Urada za mladinsko politiko in civilno službo pri Predsedstvu Ministrskega sveta Republike Italije. Silvia Losco je s kolegicama Alessio Damizia in Lucio Zafarana iz Rima prišla v Trst, kjer je predavala na izobraževalnem seminarju za javne ustanove in organizacije tretjega sektorja, ki so vključene v univerzalno civilno službo v deželi Furlaniji Julijski krajini. Na obisku SSO je Ivo Corva spregovoril o delovanju slovenske narodne skupnosti v Italiji in krovne organizacije, pa tudi o izzivih in sodelovanju na področju evropskih projektov. Posebno pozornost je namenil delovanju SSO na področju civilne službe, ki jo krovna organizacija izvaja v sodelovanju z ACLI na svojih sedežih v Trstu, Gorici in Čedadu.

Drugi del obiska je bil namenjen ogledu in predstavitvi prostorov Knjižnice Dušana Černeta in njenega oddelka Knjižnice Zore Tavčar in Alojza Rebule, ki je vključena v projekt civilne službe SSO.

Dr. Silvia Losco je pohvalila bogato delovanje in izrazila svojo podporo tudi za prihodnje izzive na področju projektov civilne službe.

 

Na fotografiji z leve: Alessia Damizia, Ivo Corva, Silvia Losco, Lucia Zafarana, Alberto Meli (Infoserviziocivile FVG) in Lučka Kremžar (Knjižnica Dušana Černeta)

Preberi tudi

Kohišče 2022

Tržaška

Kohišče 2022

18.05.2022
Glasbene matineje v SSG

Tržaška

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme