SEZONA NA KAVČU - BEST OF

Štiri gledališča, ki so skupaj preživela večmesečno zaprtje v “Sezoni na kavču”, bodo ta konec tedna pozdravila svoje gledalce z upanjem, da bo splet kmalu nadomestilo redno delovanje v živo. Sodelujoči ustvarjalci iz Veneta, Bocna in Trsta so za zadnji vikend izbrali najboljše oz. najbolj gledane predstave skupne spletne platforme.
V petek, 5. junija ob 20.00 bo na sporedu predstava Tempo di Chet, glasbeno-gledališka produkcija gledališča iz Bocna, ki prepleta dramaturgijo režiserja Lea Muscata in glasbo trobentača Paola Fresuja. Je zgodba kontroverznega jazz glasbenika Cheta Bakerja v uspešnici, ki je tri sezone gostovala po Italiji. Ob predstavi skupnega vikenda bo gledališče iz Bocna nadaljevalo še z dodatkom: kdor si je prejšnji teden ogledal (na facebook in youtube kanalih) prvi del diptiha Europa Cabaret, je vabljen k ogledu drugega dela v ponedeljek, 8. junija ob 20.00.
Stalno gledališče iz Veneta je doseglo višek ogledov s spletno premiero predstave Andree Pennacchija Homer nikoli ne joka. Igralec pripoveduje zgodbe iz Iliade in jih povezuje s spomini na osebne izkušnje. Kdor je zamudil premiero, si bo predstavo lahko ogledal v soboto, 6. junija ob 20.00.
V nedeljo ob 18.00 bo kot prva nastopila umetniška ekipa Slovenskega stalnega gledališča s Cankarjevimi Hlapci v režiji Sebastijana Horvata. Hlapci je zgodba o ljudeh brez pokončne in etične drže, ki v življenju in poklicu nedosledno sledijo vetru interesa in opuščajo svoje ideale. Nastala je iz osebne stiske, univerzalne okoliščine in dinamike pa ostajajo nespremenjene, saj gre za večno, etično vprašanje, ki se ponavlja v odnosu do oblasti in družbe. Nenavadna, večkrat nagrajena uprizoritev je spremenila perspektivo gledalca ne samo v odnosu do drame, a tudi do lastne odgovornosti v družbenih procesih. Predstava bo opremljena z italijanskimi podnapisi.
V nedeljo ob 20.00 bo sledila še uspešnica gledališča Rossetti, ki je zabeležila največjo gledanost s predstavo Anomalije tržaškega pisatelja Maura Covacicha v režiji Igorja Pisona. Drama je triptih o vojni, ki je nastal z mislijo na dogodke v bivši Jugoslaviji.

PETEK, 5.JUNIJ, ob 20.00
Stalno gledališče v Bocnu
Leo Muscato, Paolo Fresu, TEMPO DI CHET
povezava: https://www.youtube.com/channel/UCSGzMJmAGXtdseAD1vNZZLw

SOBOTA, 6. JUNIJ, ob 20.00
Stalno gledališče iz Veneta
Andrea Pennacchi, OMERO NON PIANGE MAI
povezava: https://www.youtube.com/channel/UC47UWLSOVSw1z7jHQWo8zdw

NEDELJA, 7. JUNIJ, ob 18.00
Slovensko stalno gledališče
Ivan Cankar, HLAPCI
povezava: https://www.youtube.com/channel/UC-7y3qFD7cA8pcGevuE2piA

NEDELJA, 7 JUNIJ, ob 20.00
Stalno gledališče Furlanije Julijske krajine
Mauro Covacich, ANOMALIE
povezava: https://www.youtube.com/channel/UC_aUdig1KGAoCrePd0dJAxA

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme