Aktualno

Sestanek mestne sekcije Slovenske skupnosti

Sestanek mestne sekcije Slovenske skupnosti

Naj se slovenski glasovi ne izgubljajo v italijanskih strankah

V ponedeljek, 9. aprila,  se je na svojem sedežu sestala mestna sekcija Slovenske skupnosti. Ob prvem sklicanju Konzulte za vprašanja slovenske narodne skupnosti, ki se bo po daljšem premoru zbrala v tem tednu, ji stranka vošči uspešno delo. Zlasti je v tem trenutku važno, da gre naprej projekt vezan na postavitev napisov za ledinska domača imena zaselkov v goriški občini. V krajih kjer živi naša skupnost so ta imena seveda slovenska, zato stranka podpira vsa prizadevanja, ki gredo v to smer.

Ob prisotnosti kandidata za deželne volitve za mesto Gorica Simona Petra Lebana, se je razvila živahna debata o volilni preizkušnji. Kot vedno gre za to, da se slovenski glasovi ne izgubljajo v italijanskih strankah in v takih strankah, ki nimajo možnosti, da izvolijo svojega predstavnika.

V zadnjih dveh tednih pred volitvami je na sporedu vrsta pobud za promocijo naših kandidatov.

Da ne bi prišlo do tega, da kakšen starejši občan ne bi mogel do volilnega sedeža zaradi pomanjkanja prevoza, bo stranka za to poskrbela na dan volitev. Kdor bi potreboval to uslugo, naj se javi na telefon 348/4490355.

11.04.2018

Komentarji

Naročite svoj izvod tednika Novi glas

Naročite se na tiskano izdajo tednika Novi glas že danes!

Prireditve

Vremenska napoved

Copyright © 2017 - 2019 Noviglas, Vse pravice pridržane!