Še en korak naprej

Tudi s to spremembo želimo narediti korak naprej in obenem okrepili našo medijsko prisotnost (naša “pustolovščina” se je začela leta 2001!) v zamejskem in širšem slovenskem prostoru. Dobro se namreč zavedamo vse večje vloge in pomena, ki ga imajo elektronski mediji, pa čeprav v tem trenutku še ni povsem jasno, kako se bodo na daljši rok razvili (tiskani) mediji.
Spletni portal ne bo prinašal vseh novic in prispevkov, ki jih objavljamo v tiskani izdaji našega tednika; bomo pa lahko objavili tudi kakšno aktualno vest, še preden jo bodo bralci prejeli po pošti, oz. tako, ki je v časniku ne bodo našli. Ker je splet po svoji naravi bolj dinamičen, nam tudi dopušča, da članke popestrimo z več multimedijskimi vsebinami, kakršni so fotografski in video posnetki. Takih vsebin želimo ponudi čim več, da bi bila izkušnja obiskovalcev naše spletne strani koristna in hkrati prijetna.
Ena glavnih značilnosti prenovljenega spletnega mesta je prilagodljivost različnim elektronskim napravam, zlasti prenosnim. Že več časa namreč opažamo, da se vse več oseb povezuje na naš portal prek tabličnega računalnika in, še bolj, mobilnega telefončka. Nova estetska podoba je sodobna, jasna in prikupna, razporeditev vsebin funkcionalna, vsebinska zasnova pregledna. Imamo nekaj novih rubrik, na katere smo resnično ponosni.
Več pozornosti smo namenili fotografskim galerijam, koledarju prireditev in t. i. malim oglasom, ki jih imamo vse več, ter seveda nepogrešljivim vremenskim napovedim. Bralce vabimo, da naše vsebine delijo in tudi komentirajo, saj še naprej želimo biti “odprt” medij, na katerem se lahko soočamo in “srečujemo”. Dobro razvidne so povezave na družbena omrežja (Facebook, Twitter, Youtube, Google+), kjer smo kar živahno prisotni že več let: na dan, ko smo aktivirali prenovljen portal, smo dodali še Instagram, omrežje, ki je v zadnjih letih med mladimi najbolj priljubljeno. Preko različnih izkušenj informiranja želimo torej še naprej prikazovati prepoznavno in verodostojno sliko življenja naše narodnostne skupnosti v naši deželi in sploh na Primorskem.
Portal je (prav tako kot prejšnjega) sodobno in elegantno izdelala spletna agencija noviSplet, eno vodilnih podjetij na tem področju v Sloveniji, ki je v 13 letih izdelalo že preko tisoč spletnih mest, kar nekaj tudi v zamejstvu. Hvaležni smo jim za opravljeno delo, bralce pa vabimo, naj nam ostajajo zvesti!

Ob koncu prejšnjega tedna je zaživel naš prenovljeni spletni portal www.noviglas.eu. Novo preobleko smo mu dali po dobrih petih letih, kar je v digitalnem svetu kar dolga doba, v kateri se je marsikaj spremenilo.

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme