Sanja Žagar očarala žirijo na selekciji za tekmovanje Miss Italia

Piše: Samuel Devetak

Dne 19. avgusta 2020 je v termalnem parku Riviera Resort v Lignanu potekala prva faza deželne selekcije za prestižno lepotno tekmovanje Miss Italia. 20-letna Sanja Žagar iz Bazovice je očarala žirijo in se uvrstila na prvo mesto ter tako pridobila naslov Miss Riviera Resort. Za njo sta osvojili drugo mesto 20-letna Fiorenza Dri z naslovom “Miss Rocchetta Bellezza” in tretje 20-letna Marta Morsanutto, obe iz videmske pokrajine. Zaradi koronavirusa je bilo letos število udeleženk omejeno na 15 in vse je potekalo v skladu s predpisi za omejitev širitve virusa.

Vsaka dežela ima svoje selekcije, ki se delijo v dve fazi, nam je povedala Sanja, ki je zelo prijazno rada odgovorila na nekaj vprašanj za naš tednik. “Če osvojiš prvo mesto na eni selekciji prve faze (kot se je zgodilo njej; op.ur.), si avtomatično prepuščena na selekcije druge faze (deželni finale)”. V tej fazi bodo udeleženkam podelili sedem naslovov, med katerimi je najpomembnejši “Miss FVG” oz. Miss Furlanije Julijske krajine. “Če na selekcijah druge faze osvojiš enega izmed sedmih naslovov, se tekmovanje nadaljuje v Jesolu, kjer je ponovno selekcija”. Prav v Jesolu bo žirija izbrala kandidatko, ki bo predstavljala deželo FJK na finalu v televizijski oddaji.

Sanja nam je o sebi še povedala, da se je pri Boru v Trstu do 18. leta ukvarjala z gimnastiko ritmiko, nato je prenehala kot gimnastičarka in se odločila, da bi trenirala mlajša deklata. Trenutno rada hodi tekat, pozimi pa smuča. Odločila se je za študij prava na tržaški univerzi, “ker mislim, da me ta stroka lahko obogati z različnih zornih kotov in nudi temelje za več stvari, ne samo za odvetnika”. Med drugim se rada ukvarja s časnikarstvom, saj že nekaj časa sodeluje s Primorskim dnevnikom, o prihodnosti pa se še ni odločila.

Na pot lepotnih tekmovanj je stopila tudi zato, ker jo je k temu še najbolj spodbujala mama, nam je še povedala Sanja. “Ona mi je vedno bila ob strani”.

Sanji iskreno želimo vso srečo in veliko uspehov!

Več informacij o lepotnem tekmovanju najdete na spletni strani www.missitalia.it.

 

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme