S predstavo Kaplja soli se končuje letošnja abonmajska sezona SSG

Fotografije: SSG / Agnese Divo

Abonmajska sezona Slovenskega stalnega gledališča se bo letos končala na vrtu muzeja Sartorio. Medtem, ko se v gledališču nadaljujejo nujna obnovitvena dela, so se tehnika in igralci selili na prizorišče skupnega niza tržaških gledališče Let’s Play, ki v tem mesecu ponuja ogled predstav SSG, gledališč La Contrada in Miela pod krošnjami parka tržaške vile.

Od 23. do 26. junija bo na sporedu avtorski projekt Patrizie Jurinčič Finžgar Kaplja soli, ki je doživel krstno izvedbo pred dvema tednoma v Gorici. Monodrama s poezijo in glasbo raziskuje starodavne mite različnih narodov in kultur in opozarja na tesne vezi med človekom in naravo z besedami igralke Patrizie Jurinčič Finžgar, verzi istrskega pesnika Edelmana Jurinčiča in izvirno glasbo Andrejke Možina. Na kitaro igra Janoš Jurinčič.

Morje, narava in rojstvo novega življenja so elementi tega sugestivnega potovanja okrog sveta s pripovedmi, ki sestavljajo gledališki obred po rdeči niti slane kaplje. Vse predstave bodo na sporedu ob 21.uri (za to predstavo niso predvidene popoldanske ponovitve), avtobusni prevoz pa bo na voljo v četrtek za red C1 in v nedeljo za red C2 (v obeh terminih lahko stopijo na avtobus tudi drugi zainteresirani gledalci).

Za abonente SSG ni potrebna predhodna rezervacija. Za prodajo vstopnic bo blagajna muzeja odprta uro pred začetkom predstave. V primeru slabega vremena bo predstava v Mali dvorani SSG.

V dneh, ko bo Slovensko stalno gledališče uprizarjalo svojo novo predstavo na odru muzeja Sartorio, bo nova abonmajska sezona 2022/2023 doživela svojo uradno predstavitev na konferenci, ki bo namenjena medijem in gledalcem v petek, 24. junija ob 10.00, vedno na vrtu muzeja.

Rezervacije: Slovensko stalno gledališče

040.2452616 od torka do petka, od 10.00 do 14.ure

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme