Goriška

S kajaki po Soči

S kajaki po Soči

Gorica, društvo Šilec / “Zaveslaj z nami”

Pevmski park je v soboto, 3. avgusta, ponovno imel v gosteh množico zainteresiranih, ki so se preizkusili v veslanju po reki Soči. Dogodek z naslovom Zaveslaj z nami je že drugič organiziralo slovensko zamejsko kajakaško društvo Šilec, ki je nudilo brezplačno uporabo kajakov, vesel ter rešilnih jopičev. Poleg tega so izurjeni člani društva obrazložili začetnikom, kako se stopi v čoln in v njem sedi ter kako se primerno drži veslo in se z njim odriva. Organizatorji so pazili na neizkušene veslače, jih vodili in po potrebi reševali iz vode.
Navzoč je bil tudi predsednik društva Robert Makuc, ki je izjavil, da je zadovoljen s povečanim številom prisotnih v primerjavi s prejšnjim srečanjem, ki je bilo sredi julija; pogrešal pa je odziv italijanskih kajakašev, kar je verjetno posledica neopazne reklame. Ne glede na to sta bila vreme in reka v najboljših razmerah, kar je pripomoglo k temu, da so organizatorji izpeljali dan na najlepši način.
Namen projekta je izboljšati dostopnost do Soče in spodbujati Goričane k aktivnejšemu, tudi športnemu udejstvovanju na naši reki. Društvo je namreč v ta namen večkrat prosilo goriško občino za izgradnjo lope, da bi v njej lahko hranili čolne in vse pripomočke za druge vodne športe. Za uresničitev takega podviga se vneto bori upokojeni profesor športne vzgoje Aldo Rupel. Društvo še čaka na odgovor; taka pobuda bi res pripomogla k izvedbi več tečajev in tako pritegnila tudi več ljudi k Soči, obenem bi se zmanjšal tudi strah pred reko. (…)

Cel zapis v tiskani izdaji

Katarina Visintin

08.08.2019

Komentarji

Naročite svoj izvod tednika Novi glas

Naročite se na tiskano izdajo tednika Novi glas že danes!

Prireditve

Vremenska napoved

Copyright © 2017 - 2020 Noviglas, Vse pravice pridržane!