Kristjani in družba

Rožni venec v neposrednem prenosu iz štirih Marijinih svetišč

Rožni venec v neposrednem prenosu iz štirih Marijinih svetišč

Goriška Cerkev v mesecu maju

Mesec maj je za katoliške vernike posvečen rožnemu vencu: v številnih vaških in mestnih župnijah se ponavadi zbirajo proti večeru, da bi skupaj molili. Papež Frančišek vabi, da bi v maju 2020 spet odkrili rožni venec na naših domovih, “da bi skupaj zrli Kristusovo obličje z Marijinim srcem … Jaz bom molil za vas, zlasti za najbolj trpeče, in vi, prosim, molite zame. Srčno se vam zahvaljujem in vas blagoslavljam”.

Ker letošnja pandemija ne dopušča, da bi se tradicija rožnega venca obnavljala po cerkvah, je goriška nadškofija sprejela vabilo svetega očeta in ponuja vsem vernikom rožni venec v neposrednem prenosu iz štirih glavnih Marijinih svetišč na škofijskem ozemlju.

Od 3. do 9. maja lahko spremljate rožni venec na kanalu Youtube goriške Cerkve (https://www.youtube.com/user/chiesadigorizia) ali na njeni Facebook strani (https://www.facebook.com/arcidiocesigorizia/) ob 20.30 iz svetišča Marije Kraljice ljudstev na Prevalu; od 10. do 16. maja iz Marijinega svetišča na Barbani, od 17. do 23. maja iz svetišča Marcelliana v Tržiču, od 24. do 31. maja iz svetišča Rosa Mistica v Krminu.

01.05.2020

Komentarji

Naročite svoj izvod tednika Novi glas

Naročite se na tiskano izdajo tednika Novi glas že danes!

Prireditve

Vremenska napoved

Copyright © 2017 - 2020 Noviglas, Vse pravice pridržane!