Kristjani in družba

Razstava v Pretorski palači in zahvalna sveta maša v stolnici

Razstava v Pretorski palači in zahvalna sveta maša v stolnici

Piše Jožica Ličen: KOPER / Ob srebrnem jubileju Umetniki za karitas

V torek, 8. oktobra, je bilo v Pretorski palači v Kopru odprtje razstave likovnih del, ki so nastala v 25. mednarodni likovni koloniji Umetniki za karitas na Sinjem vrhu nad Ajdovščino v avgustu 2019 z geslom “Odrinimo na globoko”. Razstava v Pretorski palači je že več let rezultat sodelovanja med Škofijsko karitas Koper in Galerijo Insula.
Po razstavi je bila v koprski stolnici zahvalna sveta maša ob srebrnem jubileju mednarodne likovne kolonije Umetniki za karitas. Sveto mašo je daroval koprski škof dr. Jurij Bizjak in ob tej priožnosti podelil Odličje svetega Jožefa Delavca strokovnima sodelavkama kolonije Umetniki za karitas, in sicer likovni kritičarki gospe Anamariji Stibilj Šajn ter slikarki in oblikovalki gospe Silvi Karim.
Silva Karim, pedagoginja, ilustratorka in oblikovalka, je skupaj s svojim možem akademskim slikarjem Azadom Karimom vsakoletna svetovalka pri izboru likovnih umetnikov, kot tudi darovalka svojih likovnih del v koloniji Umetniki za karitas. Gospa Silva je oblikovala logotip Umetniki za karitas, vsako leto pa oblikuje tudi katalog, ki spremlja razstave na svojem potovanju. Za Karitas je tudi oblikovala večino znakov, plakatov, zgibank in voščilnic.
Anamarija Stibilj Šajn, umetnostna zgodovinarka in likovna kritičarka daje s svojim znanjem in tenkočutnostjo pečat vsakokratni koloniji in vsem razstavam. S skrbno izbranimi besedami vsako leto v katalogu opiše likovni opus sodelujočih umetnikov, kar tudi predstavi na domačih in mednarodnih razstavah. Tudi zaradi gospe Anamarije je projekt Umetniki za karitas prepoznaven in spoštovan med umetniki in ljubitelji umetnosti. (…)

Cel zapis v tiskani izdaji

23.10.2019

Komentarji

Naročite svoj izvod tednika Novi glas

Naročite se na tiskano izdajo tednika Novi glas že danes!

Prireditve

Vremenska napoved

Copyright © 2017 - 2020 Noviglas, Vse pravice pridržane!