Razstava jaslic na Sveti Gori

V Frančiškanskem samostanu na Sveti Gori je do 12. januarja 2020 na ogled tradicionalna razstava jaslic z mednarodno udeležbo. Odprtje že 18. razstave je bilo 22. decembra v baziliki Kraljice Svetogorske. Priložnostne nagovore so imeli gvardijan in rektor bazilike p. Bogdan Knavs, predsednica KS Solkan Jana Herega in predsednik Združenja KS Pevma-Štmaver-Oslavje Lovrenc Peršolja, pel je Mladinski pevski zbor iz župnije Šempas.

Naj nam Božje Dete prinese mir in blagoslov, vero, upanje in ljubezen, srčnost, iskrenost, spoštovanje, pogum, sočutje, plemenitost …, so zapisali prireditelji tik pred vhodom v dvorano, v kateri je zbranih več kot 60 primerov jaslic različnih oblik in dimenzij, iz najrazličnejših materialov. Letos so jih kar nekaj – in tudi zelo izvirnih! – prispevali Slovenci iz Goriške na italijanski strani meje. Med njimi so posamezniki, stari in novi, naravnost pa preseneča število osnovnih šol in otroških vrtcev, ki so tokrat želeli sodelovati (OŠ Peter Butkovič Domen iz Sovodenj ob Soči, OŠ Josip Abram iz Pevme, vrtec Barčica iz Ronk, vrtec Kekec iz Števerjana, vrtec Pikapolonica iz Pevme, vrtec Pika Nogavička iz Štandreža). 

Ogled razstave je možen ob nedeljah in praznikih med 9. in 19. uro; ob sobotah in med tednom (od 27. 12. do 4. 1.) med 10. in 18. uro; 23. in 24. 12. ter od 6. 1. do 10. 1. med 14. in 18. uro. Toplo vabljeni!

Na ogled so do 12. januarja 2020

Preberi tudi

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme