Dežela FJk

Razpis festivala “Števerjan 2018”

Razpis festivala “Števerjan 2018”

Slovensko katoliško prosvetno društvo “F. B. Sedej” iz Števerjana razpisuje 48. Festival narodno-zabavne glasbe “Števerjan 2018”, ki bo v Števerjanu 6., 7., in 8. julija 2018 med Borovci

TEKMOVALNI POGOJI

Festival je tekmovalnega značaja. Prijavijo se lahko vsi ansambli, ki gojijo slovensko narodno-zabavno glasbo.

Festival se odvija v treh dneh. Na prvih dveh polfinalnih večerih nastopijo vsi prijavljeni ansambli. Vsak ansambel mora izvesti dve skladbi v živo v slovenskem jeziku ali samo v instrumentalni izvedbi.

Prva skladba mora biti iz zakladnice slovenske narodno-zabavne glasbe (posneta na plošči ali že izvedena na drugem festivalu).

Druga skladba mora biti povsem izvirna (bodisi melodija kot besedilo) ter prvič predstavljena javnosti!

Avtor glasbe in besedila zagotavljata, da gre za njihovo izvirno delo ter z izvajalci in morebitnimi založniki jamčijo, da ni bila še nikoli javno izvedena ali objavljena v kakršnikoli obliki. S tem v zvezi sprejmejo moralno in materialno odgovornost za morebitne zahtevke tretjih oseb in škodo, ki bi jo v zvezi s tem utrpel organizator festivala.

V finalnem delu festivala nastopijo najboljši ansambli prvih dveh večerov in se predstavijo z istima skladbama polfinalnega večera. Njihov izbor in število določi strokovna komisija za glasbo.

Na prvih dveh polfinalnih večerih publika lahko, z glasovanjem na posebnih glasovnicah, izbira po en (1) ansambel na večer, ki se bo avtomatično potegoval za nagrade na finalnem večeru.

Ni dovoljena uporaba instrumentov, ki elektronsko proizvajajo zvok.

Ansambli, ki so prepuščeni v finale, lahko prejmejo samo po eno nagrado. Nagrado občinstva lahko prejme tudi že nagrajen ansambel.

Ansambli, ki nastopijo na nedeljskem programu, morajo ostati v nošah do konca festivalskega nagrajevanja.

NAGRADE

Finalisti se potegujejo za sledeče nagrade:

A) Prvo nagrado 48. Festivala narodno-zabavne glasbe »ŠTEVERJAN 2018« in trofej društva “F. B. Sedej” v vrednosti 1.400,00€, ki jo podeli strokovna komisija za glasbo za splošni vtis

II

ansambla (izvedba, melodija, izvirnost in predstavitev ansambla na odru itd.) izključno za izvirno skladbo;

B) Drugo nagrado 48. Festivala narodno-zabavne glasbe »ŠTEVERJAN 2018« v vrednosti 800,00€, ki jo podeli strokovna komisija za glasbo za splošni vtis ansambla (izvedba, melodija, izvirnost in predstavitev ansambla na odru itd.) izključno za izvirno skladbo;

C) Tretjo nagrado 48. Festivala narodno-zabavne glasbe »ŠTEVERJAN 2018« v vrednosti 500,00€, ki jo podeli strokovna komisija za glasbo za splošni vtis ansambla (izvedba, melodija, izvirnost in predstavitev ansambla na odru itd.) izključno za izvirno skladbo;

Č) Nagrado občinstva v vrednosti 500,00€, ki jo podeli publika z glasovanjem na posebnih glasovnicah. Ocena občinstva je osnovana izključno na izvedbi skladbe iz zakladnice.

D) Nagrado za debitanta v vrednosti 200,00€, ki jo podeli strokovna komisija za glasbo najboljšemu ansamblu med tistimi, ki so prvič nastopili na festivalu.

E) Nagrada za melodijo v vrednosti 200,00€, ki jo podeli strokovna komisija za glasbo na podlagi najboljše melodije izvirne skladbe. Strokovna komisija podeli nagrado in pokal avtorju dela.

F) Nagrada za besedilo v vrednosti 200,00€, ki jo podeli strokovna komisija za besedilo na podlagi najboljšega besedila izvirne skladbe. Strokovna komisija podeli nagrado in pokal avtorju dela.

Strokovna komisija za glasbo si pridržuje pravico, da po lastni presoji podeli posebno priznanje posamezniku ali ansamblu za kakovostno izvedbo tekmovalne skladbe.

Denarne nagrade bodo nakazane do 31. julija 2018. Organizator bo v tem času preveril, da so se ansambli držali pravil razpisa.

STROKOVNI KOMISIJI

Strokovno komisijo za glasbo sestavljajo glasbeni strokovnjaki in predstavnik društva;

Strokovno komisijo za besedilo sestavljajo strokovnjaki in literati ter predstavnik društva;

Obema komisijama predseduje predsednik društva.

NAGRADA OBČINSTVA

Na podlagi vstopnic/zapestnic, bosta vsak večer žrebana dva obiskovalca, ki bosta prisotna pri seštevanju glasovnic.

PRIJAVA IN OBVEZNE PRILOGE

Prijava na 48. Festival narodno-zabavne glasbe »ŠTEVERJAN 2018« je veljavna, če vključno do ponedeljka, 30. aprila 2018 ansambel pošlje izpolnjeno prijavnico in dokazilo o plačilu kavcije v znesku 50,00€ ter vpisnine na festival v znesku 50,00€. Ostale obvezne priloge bo organizator poslal ob prejemu prijave na festival. Organizator bo upošteval poštni žig ali datum elektronske pošte.

III

Razpis in prijava sta objavljena na spletni strani www.sedej.org/festival/

Bančni podatki so:

BANKA: Banca di Cividale SPA Gorizia

IBAN: IT 18 Z 05484 12401 CC0010018685

SWIFT: CIVIIT2CXXX

NAMEN: »IME ANSAMBLA«

Ansambel, ki se bo držal vseh predpisov in pogojev razpisa, bo do 31. julija 2018 dobil vrnjeno kavcijo.

Podpisano prijavo mora ansambel poslati v digitalni obliki na info@sedej.org ali na enega izmed sledečih naslovov:

S. K. P. D. “F. B. SEDEJ”

Poštno ležeče

5290 Šempeter pri Gorici

Slovenija

S. K. P. D. “F. B. SEDEJ”

Trg Svobode, 6

34070 Števerjan – Gorica

Italija

 

<steverjan-2018-razpis>

09.02.2018

Komentarji

Naročite svoj izvod tednika Novi glas

Naročite se na tiskano izdajo tednika Novi glas že danes!

Prireditve

Vremenska napoved

Copyright © 2017 - 2019 Noviglas, Vse pravice pridržane!