Tržaška

Razdajajo se šibkejšim

Razdajajo se šibkejšim

Opčine / Sklad Mitja Čuk slavi 30. jubilej

“Uspelo nam je ‘drugačne med navednicami’ vključiti v širšo družbo”, je med slavnostnim večerom ob trideseti obletnici delovanja Sklada Mitja Čuk povedala gospa Stanislava Sosič Čuk.
Slavnostnega dogodka, ki je bil v petek, 26. oktobra, v Prosvetnem domu na Opčinah, se je udeležilo lepo število predstavnikov krajevnih ustanov, ki od same ustanovitve podpirajo ta sklad. Ob začetku prireditve je prisotne pozdravil tržaški občinski odbornik Carlo Grilli. Pozdrav občinstvu so izrekli tudi predsednik Zadružne kraške banke Adriano Kovačič, v imenu SSO-ja Maja Lapornik in organizacijski tajnik SKGZ-ja Marino Marsič.
Predsednica Sklada gospa Stanislava Sosič Čuk je med govorom še poudarila: “Naša želja je bila, da bi lahko pomagali slovenskim družinam, ki imajo otroke s posebnimi potrebami, da bi dobili primerno okolje, v katerem bi se lahko razvijali”.
Na dogodku je sodeloval tudi priznani harmonikar Aleksander Ipavec z glasbeno zasedbo Across the Border Group. To glasbeno skupino sestavljajo glasbeniki solidarne zveze ICS in prosilci za azil iz različnih držav sveta. Oder Prosvetnega doma je med večerom imel v gosteh tudi razgibano priložnostno raper skupino, ki so jo sestavljali trije afriški mladeniči. Zatem so gledalci občudovali spretne igre žonglerja Andreja Tomšeja, ki se je občinstvu predstavil s prizorom cirkuške tehnike in gledališke igre.
Za bolj umirjeni glasbeni trenutek je poskrbel mladi slepi pianist iz zavoda Rittmeyer iz Trsta Michael Tomasevic, ki je občinstvo presenetil s hitom švedske legendarne skupine Abba Mamma mia in z znano dalmatinsko popevko Večeras je naša fešta.
Organizatorji so povezovanje večera zaupali članom Barvane Klape VZS Mitja Čuk pod vodstvom Melite Malalan. Med večerom so opozorili, da je zdaj na spletu tudi nova spletna stran organizacije, ki si jo lahko zainteresirani ogledajo, če v brskalnik vtipkajo www. skladmitjacuk. org.
Za nadaljevanje veselega vzdušja je poskrbela openska skupina Nebojsega, ki je pred koncem prireditve pospremila še prihod jubilejne torte.

04.11.2018

Komentarji

Naročite svoj izvod tednika Novi glas

Naročite se na tiskano izdajo tednika Novi glas že danes!

Prireditve

Vremenska napoved

Copyright © 2017 - 2019 Noviglas, Vse pravice pridržane!