Rada vidim rezultate svojega dela in zadoščenje v očeh strank

Piše: Danijel Devetak

Pogovor / Giulia Černic o projektu Social Pack 2.0 in sodelovanju z Dominique Pozzo

Giulia Černic, doma iz Doberdoba, je mlada ekonomistka in svetovalka na področju digitalnega oglaševanja, ki odlično pozna dinamike socialnih omrežij. Pred kratkim je s prijateljico, fotografinjo Dominique Pozzo s Poljan, začela novo “pustolovščino”: na noge sta postavili poseben projekt.

Kaj je Social Pack 2.0?

Dominique je pred tremi leti začela delati s Social media pack, s katerim je podjetjem ponujala fotografije, ki so bile primerne za socialna omrežja, v paketu pa ni bilo drugih storitev. Opazila je, da je marsikatero podjetje njene fotografije uporabljalo le delno. Pri socialnih omrežjih je namreč veliko dela s tem, kdaj objavljati fotografije, kaj napisati zraven ipd. Že pred časom je zato začela razmišljati o tem, kako bi paket obogatila oz. pripravila nekaj bolj uporabnega za podjetja. Ker se poznava že vrsto let in sva v zadnjih letih sodelovali pri različnih projektih, me je prosila za nasvet oz. sodelovanje. S skupnimi močmi je nastal Social Pack 2.0, s katerim podjetjem nudiva trimesečni načrt objav: poleg fotografij pripraviva tudi besedila, koledar objav itd. Podjetje ima tako pripravljeno gradivo, za zadnji korak – objavo in stik s sledilci oz. strankami – pa poskrbi samo.

Torej: podoba in beseda. Za vsem tem je marketing …

Junija lani sem dokončala študij na ekonomski fakulteti, smer marketing oz. trženje. Na fakulteti sem se ogromno naučila, potem pa znanje nadgradila sama s knjigami in prakso. Oktobra letos bom začela magistrski študij na videmski univerzi, smer komunikologija za podjetja in organizacije.

V preteklem letu si poučevala v Romjanu.

Da, zaradi birokratskih razlogov se lani poleti nisem mogla predstaviti na vstopnem izpitu za magisterij, zato sem sprejela enoletno službo v šoli. Med tem je nastajala zamisel za Social Pack 2.0, to je bil čas začetnih poskusov.

Povej nam še kaj o kolegici.

Dominique je začela resneje delati s fotografijo že po višji šoli. Od nekdaj je gojila veliko ljubezen do fotografije, ki jo je zelo verjetno podedovala od dedka. Že kot otrok je rada fotografirala. Po zrelostnem izpitu je poiskala službo v fotografskem studiu: tam se je zavedela, da je dotlej o fotografiji vedela zelo malo, zato se je ob delu začela tudi resneje učiti, ogromno je napredovala. Stopila je na lastne noge in nadaljevala sama. Delala je tudi v tujini, predvsem v Španiji. V času covida je sklenila, da se spet preseli v naše kraje, čeprav še vedno potuje v Španijo, kjer ima različne delovne obveznosti.

Kdaj sta začeli delati skupaj?

Informacijo o “paketu” sva objavili pred kratkim, že marca letos pa sva začeli sodelovati z različnimi podjetji in ponujati storitve začetnim strankam.

Družbena omrežja, zlasti Instagram in Facebook, se vedno bolj uveljavljajo kot iskalniki in izložbe najrazličnejših dejavnosti. Tako se že nekaj let vrti svet … Se ljudje – v naših krajih – tega zavedajo?

Mislim, da ja. Stranke, s katerimi sodelujeva, se zavedajo pomena družbenih omrežij, drugače ne bi investirale v tovrstno promocijo. Zavedajo se, da ne samo mladi, temveč tudi odrasli vedno bolj iščejo informacije na socialnih omrežjih, tudi na našem ozemlju. Zato se marsikdo odloča, da bo vlagal v to vrsto promocije svojih dejavnosti.

Vaše delo se začenja s temeljito analizo stanja družbenih omrežij.

Prvi korak je prav ta, da zelo dobro spoznava podjetje, podjetnika in vse, kar ponuja. Prepričani sva, da je zelo pomembno ponudbo povsem prilagoditi podjetju; ne moreva ponujati enakega paketa vsem, to bi ne bilo učinkovito. Prvi korak je zato stopiti v stik s podjetnikom, se pogovoriti z njim oz. z odgovornim za oglaševanje, najti čim več informacij o tem, katere storitve ponuja, kaj bi rad dosegel, spoznati tudi stranke, da skupaj razumemo, kako jih lahko najbolje nagovoriva. Naslednji korak je skupno s podjetjem poiskati glavne cilje, ki bi jih radi dosegli v naslednjih treh mesecih. Na podlagi želja podjetja sestaviva strategijo, organizirava dan “shootinga” (fotografiranja), ko v podjetju pripraviva – z uslužbenci – pristne fotografije, ki se potem uporabljajo v trimesečnem načrtu.

Vzdrževanje računa oz. profila na družbenem omrežju zahteva veliko načrtovanja, primernih strategij, iskanja primernih besed in kakovostnih posnetkov, ki bi pripovedovali zgodbo storitve ali proizvoda. Skratka: to jemlje veliko časa in dela.

Ugotovili sva, da zlasti pri manjših podjetjih, kjer ni osebe, zadolžene za to, opravlja to funkcijo predvsem lastnik, ki mu potem primanjkuje časa za drugo. Zato iščeva pot, da na najprimernejši način pomagava pri tem procesu in olajšava delo podjetju, čeprav uslužbencem nočeva odvzeti neposrednega stika s strankami: zavedava se, da mora to v prvi vrsti delati podjetje. Želiva, da se v fotografijah in objavah takoj prepoznata slog in okus podjetja, ne pa, da sledilci omrežij povezujejo objave z mano oz. z Dominique. Zato posvečava veliko časa pogovoru s podjetnikom, da spoznava njegove želje, potrebe in okuse, da mu pripraviva čim bolj oseben paket.

Pri snovanju takega paketa sta imeli pred sabo kakšen vzor ali sta si ta projekt izmislili “ex novo”?

Takih oblik sodelovanja s podjetji ne poznava. Morda tudi obstaja, toda ni nama znano, da bi v naših krajih že bilo kaj podobnega. Obstaja lik t.i. social media managerja, osebe, ki je pri podjetju zaposlena, da se pač ukvarja izrecno z oglaševanjem na družbenih omrežjih. Ali pa so managerji, ki se redno ukvarjajo z več podjetji in v njihovem imenu tudi skrbijo za objave.

Za učinkovitost profila na omrežju je pomembno programirati objave, jih predstaviti ob primernem času, uporabljati primerne ključne besede oz. ključnike (hashtage), biti v stiku s klienti, iskati nove stranke, odgovarjati na sporočila … Je za vse to potrebno posebno znanje?

Obstajajo določeni nasveti, ki se niti ne najdejo na internetu, če npr. iščemo “kako biti uspešni na socialnih omrežjih?” Pomembna pa je tudi izkušnja. To, da so v dnevu trenutki, ko bi objave dosegle več sledilcev, drži in ne drži. Najbolj pomembno je dobro poznati ciljno publiko in na podlagi tega razumeti, kdaj in kako objavljati. Glede ključnih besed obstaja morje znanja in teorij. Osebno skušam še najbolj razumeti, kako bi stranko najbolje dosegla določena objava, ki npr. ponazarja določeno storitev ali izdelek, oz. na katero potrebo stranke naj se obračam oz. kako bi lahko sledilec iskal odgovor na svojo potrebo. Na podlagi tega sestavljamo besedila in fotografije.

Socialna omrežja imajo svoj razvoj. Pred leti je bil Facebook “kralj” omrežij, v zadnjih nekaj letih se znatno krepi Instagram, kjer je prisotnih vse več pripadnikov mlajših rodov, nazadnje pa še TikTok.

Tudi zaradi tega je pomembno, da dobro spoznamo ciljno publiko: na podlagi tega posledično izbirava omrežje. Sledilci Facebooka so res povprečno starejši, na Instagramu mlajši, na TikToku še mlajši, zato je pomembno vedeti, kakšna je vsebina objav. Na Facebooku lahko objavimo tudi daljši zapis, saj so sledilci tam pripravljeni prebrati tudi kaj daljšega; na TikToku nimaš možnosti napisati več kot štiri besede. Na Facebooku lahko pripravimo dogodek, pri tem je več možnosti; to se počasi pojavlja tudi na Instagramu, kjer je vse več možnosti interagiranja. Midva za zdaj uporabljava predvsem Facebook in Instagram, ker sta najprimernejša za stranke, s katerimi sodelujeva. V tem trenutku ponujava dva različna paketa; kako bo v prihodnje, pa bova še videli.

Kar delata, je gotovo vse premišljeno. Zakaj sta v internetni predstavitvi svoje dejavnosti izbrali zeleno barvo?

Zeleno sva izbrali, ker je obema všeč, to je tudi barva, ki lepo pristaja obema: po armokromiji sva namreč obe “winter”. Ta zelena je živa in spominja na žive barve družbenim omrežij.

S katerimi podjetji še največ delata?

Za zdaj sodelujeva s podjetji, ki delujejo na tržišču “business to customers”, ki se osredotoča na končno stranko in ne na druga podjetja. Imava različne stranke, ki ponujajo končno storitev oz. izdelek. Sva pa že opazili, da so tudi z najino pomočjo, z idejami, ki smo jih skupaj razvili, nastala nova sodelovanja med različnimi podjetji. Veseli sva, da lahko pripomoreva k sodelovanju med podjetji na našem ozemlju. Sedanje stranke so namreč s področja goriške in tržaške pokrajine.

Si predstavljam, da gre za “smart-poklic”, da delata od doma, brez urnikov itd.

Ja, v glavnem delava vsaka na svojem domu oz. se s strankami sestajava v njihovih uradih. Zelo sem zadovoljna, da sva se z Dominique hitro ujeli, to pa zato, ker sva se že poznali in sodelovali. Dobro se razumeva in se dopolnjujeva.

V začetku sva se veliko ukvarjali s tem, koliko časa bova potrebovali za vsako stranko, koliko naj stane vsak paket itd. Še vedno iščeva idealne formule, čeprav mislim, da je za vsako stranko različno, zaradi specifičnih potreb vsakomur ponujava nekaj drugačnega. Mislim, da bova nadaljevali tako, precej prožno.

Kako vaju lahko najde, kdor bi vaju potreboval?

Na spletnem portalu www.dominiquepozzo.com je v razdelku “business” dobro opisan Social Pack 2.0. Poleg tega lahko najdejo eno ali drugo na Facebooku ali Instagramu.

Mislita ostati v taki zasedbi ali razmišljata o morebitni kadrovski okrepitvi?

Stvari so se tako hitro razvile, da od časa do časa razmišljam tudi o tem. Že vrsto let sem sanjala, da bom v prihodnje pomagala podjetjem se na primeren in učinkovit način predstaviti potencialnim strankam in jim na najboljši način prikazati to, kar ponujajo. Nikdar nisem razmišljala o tem, da bi delala v velikem podjetju, ker rada vidim rezultate svojega dela in zadoščenje v očeh ljudi, s katerimi lahko osebno sodelujem. V začetku mi ni bilo jasno, kako bom to uresničila. Zdelo se mi je, da podjetja nimajo dovolj denarja, da bi vlagala še vame; po drugi strani je dela ogromno, tako da bi vsega ne zmogla sama. Ko me je Dominique prosila za sodelovanje, sem odkrila to pot, preko katere upam, da bom lahko uresničila svoje sanje. Sedaj sva zadovoljni s tem, kar sva ustvarili, čeprav sva zagnani in polni novih idej. Verjamem, da se ne bova ustavili na prvem vrhu, temveč bova še naprej iskali vedno višje cilje in vedno več zadoščenj v najinem delu in v sodelovanju z različnimi podjetji.

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme