Prvo zasedanje Skupščine EZTS GO v letu 2023

Petiziol potrjen za predsednika

Prvo letošnje zasedanje skupščine EZTS GO je potekalo v sredo, 19. aprila 2023, ob 16. uri na sedežu EZTS GO v Gorici. Med točkami dnevnega reda je bilo tudi imenovanje predsednika z dvoletnim mandatom in ponovno je bil potrjen Paolo Petiziol. “Ponovna potrditev mi je v veliko čast,” je komentiral Petiziol, “občine verjamejo v nas in v delo, ki ga opravljamo z vztrajnostjo in odločnostjo ter skupaj z resnično profesionalno in sposobno ekipo EZTS GO.” S strani občin ni bilo podanega nobenega predloga za imenovanje podpredsednika, zato je bilo imenovanje preloženo na naslednjo sejo.

Decembrsko zasedanje skupščine se je zaključilo z napovedjo aktivnosti in povečanjem števila zaposlenih, ki je bilo potrjeno v prvih mesecih leta 2023. Ekipa EZTS GO se je okrepila z dvema novima zaposlenima, potrebnima za opravljanje številnih dejavnosti, ki so se pričele izvajati v sklopu Evropske prestolnice kulture 2025. Objavljen je bil prvi razpis v okviru evropskih skladov Interreg Italija-Slovenija, ki se je zaključil 21. aprila. Med novostmi je tudi imenovanje namestnika direktorja Tomaža Konrada, odgovornega za decembra 2022 zaključena projekta Interreg Salute-Zdravstvo in Isonzo-Soča ter trenutno odgovornega za Sklad malih projektov GO! 2025.

Številne dejavnosti v sklopu projekta Evropska prestolnica kulture GO! 2025 so že bile izvedene, veliko pa jih je še v programu za prihajajoče mesece: zaključek in ocenjevanje prvega razpisa, objava razpisa za izdelavo platforme GO! 2025 in priprava vsebin. “Strukturo bo treba dodatno razširiti tudi s strokovnimi zunanjimi kadri,” komentira direktorica Romina Kocina, “v prihodnje bodo potrebni tudi dodatni prostori, da bomo lahko sodelovali tudi s sodelavci iz javnega zavoda GO! 2025 in dodatno okrepili profesionalnost.”

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme