Prvi virtualni skavtski križev pot

V tem času, ko je širjenje koronavirusa onemogočilo marsikatero dejavnost, so se skavti odločili, da bodo v velikem tednu preko spleta vstopili v vaše domove. Slovenska zamejska skavtska organizacija vabi zato v petek, 10. aprila, od 18.30 dalje, na tradicionalni, hkrati pa prvi virtualni, križev pot.

Letos so pri organizaciji združili moči vsi trije klani, ki delujejo pri Slovenski zamejski skavtski organizaciji, tržaški, kraški in goriški, skupaj pa so pripravili obred, v katerem bodo križev pot popestrili z duhovnimi mislimi in pesmimi. Svojo misel bo podal tudi duhovni asistent za tržaško pokrajino, gospod Anton Bedenčič.

Skavti SZSO bi vam s to akcijo radi popestrili postni čas, predvsem pa bili zraven v molitvi. Obred ni namenjen samo skavtom in skavtinjam, temveč vsem ljudem, ki bi radi prisostvovali obredu.

Križev pot bo vsem dostopen na spletu, povezavo na posnetek boste našli na spletni strani www.szso.org. Skavti vabijo, da se v družinskem krogu združite z njimi v molitvi v petek, 10. aprila, ob 18.30, oblečeni v popolni kroj. Namesto tradicionalne bakle pa naj si vsak prižge svečo. Posnetek bo na spletu dostopen tudi kasneje.

Slovenska zamejska skavtska organizacija / Petek, 10. aprila 2020, ob 18.30

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme