Prva dama ZDA, Slovenka Melania Trump ima danes 50 let

Melania Trump je v preteklih tednih večkrat nagovorila Američane, naj upoštevajo ukrepe za zajezitev pandemije in jim izkazala podporo.

Za razliko od preteklih prvih dam se je Melania Trump odločila, da bo držala svoje življenje s sinom Barronom zasebno. V javnosti se tako pojavlja bolj poredko, izjemoma se je večkrat pojavila v času pandemije koronavirusa, ko je preko Twitterja in Instagrama izrazila podporo Američanom.

Rodila se je 26. aprila 1970 v Novem mestu kot Melanija Knavs. Odraščala je v Sevnici, kasneje pa se je preselila v Ljubljano. Kmalu je zagnala modno kariero in se že pri okoli 20 letih preselila v ZDA. Tu je leta 1998 tudi spoznala svojega moža, sedaj ameriškega predsednika Donalda Trumpa.

Rojakinji je med drugim na Twitterju čestital slovenski premier Janez Janša. Čestitko pa ji je preko Twitterja poslalo tudi slovensko veleposlaništvo v Washingtonu. “Verjamemo, da si bo še naprej prizadevala za dobro otrok,” so med drugim zapisali.

Prva dama ZDA Melania Trump danes praznuje 50. rojstni dan. Najbolj znana Slovenka jubilej zaradi ukrepov za zajezitev koronavirusa preživlja v ožjem družinskem krogu v Beli hiši.

Preberi tudi

Skavti za potresence

Aktualno

Aktualno

07.01.2021

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme