Program SSG v januarju

Fotografije: Luca Quaia

SLOVENSKO STALNO GLEDALIŠČE

JANUAR V ZNAMENJU PASOLINIJA, EVRIPIDA, BARTOLA

od 7. januarja na naših odrih

 

V Slovenskem stalnem gledališču se bo novo leto začelo takoj po praznikih in sicer 7. in 8. januarja, ko bosta na sporedu zadnji dve ponovitvi monodrame Pina in Pierpaolo, s katero sta dramaturginja Ana Obreza in režiser Jaka Andrej Vojevec ustvarila originalen poklon obletnici Pier Paola Pasolinija. Zgodbo njegovega prijateljstva z opensko violinistko Pino Kalc bo še dvakrat v abonmajskem programu uprizorila igralka Tina Gunzek. Za obe ponovitvi je število razpoložljivih sedežev omejeno, zato je predhodna rezervacija priporočena.

V petek, 13. januarja ob 18.30 bo sledil dogodek v okviru festivala Razseljeni in sicer odprtje fotografske razstave Mati Zemlja. Tema razstave je izziv okoljske trajnosti v Afriki preko fotografskih utrinkov imenitnih fotografov. Poplave, suša, cikloni, vdori kobilic; naravne katastrofe se v Afriki množijo in uničujoče posledice teh vremenskih pojavov so migracije in nestabilnost. Posnetki so koralni pogled na najnujnejše potrebe človeštva iz perspektive najbolj krhke, odporne in vitalne celine.

Od 13. do 15. januarja bo na sporedu tudi gostujoča predstava osnovnega abonmajskega programa, Evripidove Trojanke. Uprizoritev SNG Nova Gorica z režijo Jaše Kocelija se sprašuje o odgovornostih za vojne. Govori namreč o Trojankah, ki pred gorečimi razvalinami mesta  čakajo na odhod v grško suženjstvo.   

Januarja bodo goriški abonenti prišli na vrsto s prav posebnim doživetjem, saj bo v okviru abonmajskega programa prvič gostovalo furlansko gledališče Teatri Stabil Furlan s predstavo Se vivrò, dovrò pur tornare, ki raziskuje navezanost Pier Paola Pasolinija na svojo zemljo.

Od 20. januarja pa bo nastopil čas za komično-sentimentalne vsebine z novo uprizoritvijo SSG po novelah Vladimirja Bartola. Predstavo Nekaj v zraku bo postavila na oder srbska režiserka Anđelka Nikolić, ki bo prvič sodelovala s tržaškim gledališčem s praizvedbo te adaptacije, napisane štiriročno z dramaturginjo Simono Hamer.

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme