Priznanja in spomin tudi na slovenske časnikarje

Občni zbor Novinarske zbornice FJK

V četrtek, 30. marca 2023, je bil v dvorani Novinarskega krožka v Trstu redni občni zbor Novinarske zbornice deželnega sveta za FJK. Po poročilih predsednika zbornice Cristiana Degana, novega blagajnika Aleksandra Korena in predsednika nadzornega odbora Giuseppa Longa sta sledila pozdrav predsednika Novinarskega društva FJK (Assostampa FVG) Carla Muscatella in preko spleta deželnega koordinatorja novega novinarskega sindikata Figec Cisal Andree Bulgarellija.

Nato je sledila podelitev priznanj časnikarjem in publicistom, ki so vpisani v zbornico več kot 50 let, tudi slovenskim. Predsednik Degano je izročil priznanje športnemu novinarju Primorskega dnevnika in ustvarjalcu spletne strani Slosport Branku Lakoviču; priznanja so prejeli še: odsotni nekdanja časnikarja sedeža Rai za FJK Sergij Pahor in Miro Oppelt, časnikar Primorskega dnevnika in Agencije Alpe Adria Sergij Premru ter nekdanji urednik Primorskega dnevnika, še vedno pišoči Bojan Brezigar.

Med kolegi, ki so se v zadnjem obdobju poslovili, pa so se spomnili med drugimi bivšega odgovornega urednika Il Piccola, sekretarja novinarskega sindikata FNSI in častnega predsednika deželnega novinarskega združenja Luciana Ceschie, staroste športnih kronistov Marija Šušterčiča ter prerano preminulih odgovornega urednika Il Piccola Omara Monestiera in sodelavca Primorskega dnevnika Aleša Doktoriča.

Pred odobritvijo bilance je potekala še razprava, v kateri so izpostavili korist obveznega poklicnega izpopolnjevanja in izobraževanja, ki omogoča vpisanim časnikarjem seznanjanje s sodobnimi temami ter novostmi sistema poročanja in medijev.

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme