“Prisotni bomo na ozemlju in prisluhnili bomo ljudem”

Piše: APE

Repen / Kandidatka za županjo Martina Skabar predstavila svojo listo

“Sožitje in medsebojno razumevanje med občani slovenske in italijanske narodnosti bo eno glavnih vodil pri upravljanju naše občine. Sodelovanje in iskanje skupnih sinergij z drugimi občinami, tudi na področju skupnih evropskih programov in natečajev, bo pripomoglo k racionalnejšemu in sodobnejšemu upravljanju občine ter nudenju kvalitetnejših storitev našim občanom.” Tako je v petek, 17. maja 2024, v restavraciji Križman številne podpornike in somišljenike sprejela županska kandidatka v občini Repentabor Martina Skabar ter prestavila kandidate svoje občanske liste in program. Župansko kandidatko podpirata dve listi, občanska lista Skupaj za Repentabor, ki sicer združuje predstavnike Slovenske skupnosti in drugih sredinskih zaveznikov, ter lista Zeleni in Levica (Alleanza Verdi e Sinistra).

Sožitje in sodelovanje sta torej pomembna dejavnika v političnem programu, ki je sad idej vseh kandidatov, je povedala Martine Skabar. Program vključuje tudi javna dela, pri čemer je ena glavnih točk urejanje mejnega prehoda pri Fernetičih. Prav tako si bo kandidatka in cela skupina prizadevala za izboljšanje občinskih storitev in stanja na občinskih uradih. Posebno pozornost bodo namenili tudi zaščiti in upravljanju teritorija ter podpirali dejavnost civilne zaščite, ki ima pomembno civilno in državljansko vlogo. Pozorni bodo na varnost okolja, saj si v sodelovanju s silami javnega reda želijo zagotoviti varno in mirno okolje vsem občanom. Spodbujali in razvijali bodo kmetijstvo, obrtništvo in promocijo krajevnih odličnosti. Blizu so jim tudi socialno skrbstvo in mladi, prav tako šola, kultura in šport. Kandidati za občinski svet v listi Skupaj za Repentabor so podjetnik Luca Barbieris, uradnica Erica Corvi, časnikar in publicist Ivo Jevnikar, bančna uradnica Tamara Komar, upokojenec Renzo Milic, uradnica v administraciji Roberta Skabar, univerzitetni profesor Renato Pelessoni, gospodinja Cinzia Starc, podjetnik Marko Pisani ter delavec Maurizio Vidali.

Na večeru so spregovorili tudi predstavniki raznih strank, ki podpirajo kandidatko Martino Skabar. V imenu Slovenske skupnosti je prisotne nagovoril pokrajinski tajnik Matia Premolin ter pozdravil v imenu Nicholasa Garufija za stranko +Europa in Marie Terese Basse Poropat, koordinatorke Občanov (lista civica Cittadini), v imenu Zelenih in Levice je pozdravila Tiziana Cimolino, za Italijansko socialistično stranko (Partito socialista italiano) pa je spregovoril Gianfranco Orel.

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme