Prijave na 21. pevsko revijo Zlata grla

Samo še nekaj dni se lahko prijavite na 21. revijo otroških in mladinskih pevskih zborov Zlata grla, ki bo aprila 2024 kot običajno v Kulturnem centru Lojze Bratuž v Gorici. Tradicionalna koncerta pevske revije Zlata grla – tekmovalni in netekmovalni – bosta potekala v soboto, 13. aprila 2024, v popoldanskih urah. Na oba koncerta se lahko prijavijo otroški in mladinski zbori iz Slovenije in Italije.

Nastope zborov na tekmovalnem koncertu bo ocenjevala tričlanska strokovna žirija, ki jo vsako leto sestavljajo zborovodje in glasbeni pedagogi iz zamejskega prostora, Slovenije in Italije. Letos bodo zbore ocenili in zborovodjem svetovali Mirko Ferlan, Petra Habjanič Gregorc in Jessica Lot.

Mirko Ferlan je profesor harmonike na SCGV Emil Komel ter dirigent različnih zborovskih sestavov na Goriškem in Tržaškem. S skupinami je prejel številne nagrade na zborovskih tekmovanjih doma in v tujini. Do leta 2023 je vodil Deželni mladinski zbor Furlanije-Julijske krajine. Pri nas je vodil številne projekte, med katerimi lahko izpostavimo glasbeno-gledališki večer z naslovom Od Nice do Gorice, ki ga je z različnimi zbori in orkestrom postavil na oder KCLB marca lani.

Petra Habjanič Gregorc je zborovodkinja in glasbena učiteljica iz Ajdovščine. Po študiju na Konservatoriju za glasbo in balet Maribor ter Akademiji za glasbo v Ljubljani se je lotila poučevanja glasbe na Osnovni šoli Danila Lokarja Ajdovščina. Od leta 2022 vodi Mešani mladinski pevski zbor Srečko Kosovel. S svojimi zbori se redno udeležuje domačih in mednarodnih tekmovanj, na katerih dosega najvišje rezultate.

Jessica Lot je italijanska dirigentka in pevka. Več kot deset let vodi zbore društva Coro Contrà iz kraja Fontanafredda (PN) in na nove generacije prenaša ljubezen do petja. Redno se izobražuje in izpopolnjuje, posebno pozornost posveča petju v otroških letih. Na različnih tekmovanjih je bila večkrat nagrajena za opravljeno delo in kot najboljša dirigentka. Lani je z zborom Coro Voci Bianche del Contrà nastopila na Koncertu zlatih v sklopu 20. izvedbe revije.

Prijava na tekmovalni in netekmovalni koncert je možna do vključno ponedeljka, 26. februarja, prek spletne prijavnice. Razpis 21. izvedbe je objavljen na Facebook strani in Instagram profilu revije. Za morebitna vprašanja lahko pišete na zlatagrla@gmail.com.

Program z ostalimi dogodki v sklopu velikega praznika petja je še v pripravi in ga bomo razkrili naknadno. Revijo prireja Prosvetno društvo Vrh sv. Mihaela v sodelovanju z Združenjem cerkvenih pevskih zborov iz Gorice.

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme