Prijateljstva nič ne ustavi!

Goriški vrtec Pikapolonica Večstopenjske šole s slovenskim učnim jezikom v Italiji in skupina Metuljček iz vrtca Ilke Devetak Bignami Tolmin sodelujeta že drugo leto. Z otroki smo ugotovili, da nas Soča povezuje, zato smo naslovili naše sodelovanje Prijateljstvo na valovih Soče. V lanskem letu so si otroci dopisovali, se nekajkrat tudi videli in pogovarjali po video klicu, si prepevali in deklamirali pesmice in izdelali skupen izdelek. Ob dnevu Evrope smo že v lanskem letu načrtovali skupno srečanje na trgu Evrope v mesecu maju, a nam je slabo vreme to srečanje preprečilo.
Letos smo sodelovanje nadaljevali. Še naprej smo si dopisovali in se pogovarjali po video povezavi. Spet smo vzgojiteljice dale v letni delovni načrt, da letos izvedemo srečanje, ki nam ga lani ni uspelo. Očitno je usoda hotela drugače. Prišel je koronavirus in nam tudi letos prekrižal načrte. A trmaste vzgojiteljice se ne damo. Razmišljale smo, kako bi izvedle neko simbolično srečanje, kljub temu da nam druženje ni dovoljeno. Tako smo staršem poslale prošnjo, naj z otroki odtisnejo ali obrišejo roke otrok, v katere naj potem vsak otrok napiše svoje ime. Zbrale smo izdelke in jih uredile v razstavo na mreži na Trgu Evrope pod naslovom Prijateljstva nič ne ustavi.
Vsi potrebujemo prijatelje. Ni ga čez tisti čudoviti občutek prijateljstva. To je eden največjih darov v življenju, pomaga otroku, da se počuti srečnega, samozavestnega in povezanega. Prav je, da cenimo in negujemo vsako prijateljstvo, ki se splete med najmlajšimi. Kjub vsemu so si naši otroci lahko “podali roke”.
Našo razstavo si lahko ogledate na Trgu Evrope od 15. maja 2020 dalje.
Vabljeni!
Laura Hvalic in Elena Perla
(vrtec Pikapolonica v Gorici)
Katja Maglica in Sabina Leban
(vrtec Tolmin)

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme