Prihaja čiribarka!

Kulturni dom Gorica / Komigo baby 

V goriškem Kulturnem domu bo v nedeljo, 20. februarja 2022, ob 11. uri šesta predstava iz niza gledaliških predstav za otroke “Komigo baby 2021/22 – Mama, očka … gremo v gledališče!”, V goste prihaja spet KU-KUC gledališče iz Beltincev, tokrat s predstavo Na čirabarki. V glavnih vlogah igrata Petra Jauk in Urška Račan.

Zgodba pripoveduje o prikupni plišasti posadki, ki se poda na širni ocean, ko že v domačem zalivu trči ob težavo. Kapitan Ribs ne more prijeti krmila v svoje tačke, ker ga tako zelo tišči v trebuhu, ladijsko gospodinjo preplavi vsa mišja žalost in zdi se, da je posadka že nasedla na Preklane skale. Čirabarka na srečo ni navadna barčica. Modra in pravična pričara številne uganke, ki vodijo do pomembnih spoznanj. Duhovite prigode na palubi so polne humorja, prijetnega ritma, topline in modrosti. Napete zgodbe sove Margarine, opice Čežane, zajca Radiča in drugih potnikov odpirajo pomembna vprašanja o zdravju in s pomočjo čarobne moči lutk pomagajo najmlajšim tlakovati pot do zdravih navad. 

Komigo baby prireja Kulturni dom v Gorici, v sodelovanju z Zvezo slovenskih kulturnih društev, ŠZ Dom (Gorica) in kulturno zadrugo Maja, s prispevkom Fundacije Goriške hranilnice, Urada Republike Slovenije za Slovence v zamejstvu in po svetu in Dežele FJK ter pod pokroviteljstvom Slovenske kulturno-gospodarske zveze.

Za podrobnejše informacije: urad Kulturnega doma v Gorici (tel. +39 0481 33288 – info@kulturnidom.it).

Vstopnina: otroci 5,00 €; spremljevalci, bratje in sestre 3,00 €.

Organizatorji opozarjajo udeležence na upoštevanje zakonskih predpisov v zvezi s koronavirusom (potrdilo PC – “super green pass”, varnostna razdaljo in uporaba zaščitnih mask FFP2 nad 6. letom starosti).

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme